Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 146 (6856)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Tragedii

O tânără de 25 de ani şi un bătrân au murit în apele învolburate ale unui pârâu şi în râul Moldova

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O tânără în vârstă de 25 de ani, din Ilişeşti, şi un bărbat în vârstă de 65 de ani, din Valea Moldovei, au murit în apele învolburate ale pârâului Ilisasca, respectiv în râul Moldova. Cele două tragedii nu s-au consumat efectiv din cauza inundaţiilor, debitele ridicate fiind doar factori care au contribuit la tragedii. În ambele cazuri poliţiştii au deschis dosare penale şi fac cercetări.

În cazul fetei se iau în calcul varianta unui accident ori cea a unei sinucideri, în timp ce la bărbatul din Valea Moldovei lucrurile sunt mai clare. Acesta a vrut să scoată butuci din râul Moldova fără a conştientiza că debitul ridicat îl poate omorî. 

 

Fată înecată într-un pârâu transformat în râu

În primul caz, poliţiştii au fost sesizaţi, în data de 1 iunie, de faptul că o tânără în vârstă de 25 de ani, din Ilişeşti, a plecat de acasă în ziua anterioară şi nu a mai revenit.

Tânăra ar fi avut o ceartă în familie şi a fugit de acasă. Iniţial, sâmbătă, 30 iunie, membrii familiei au căutat-o prin grădini, pe la vecini şi rude, dar nu au dat de ea.

Din păcate, a doua zi, duminică seară, un localnic a sesizat la 112 că în pârâul Ilisasca este un cadavru. În mod normal, acest pârâu are un debit mic în zona în care s-a petrecut tragedia. Practic, o persoană nu s-ar fi putut îneca nici dacă ar fi vrut în acest pârâu. Nu la fel au stat însă lucrurile la finele săptămânii trecute, când, pe fondul precipitaţiilor abundente, pârâul s-a umflat şi a ajuns la un debit imens pentru un astfel de curs de apă. 

Ce s-a întâmplat cu exactitate nu s-a putut stabili în cadrul anchetei preliminare. Anchetatorii iau în calcul două variante: una ar fi că tânăra nu şi-a dat seama că pârâul este umflat şi a fost luată de ape, iar a doua ar fi legată de un posibil act de sinucidere. Fata avea probleme mai vechi legate de stări de depresie.

 

Inconştienţă: s-au dus să scoată butuci din apele învolburate ale râului Moldova

Ieri, a urmat o nouă tragedie, petrecută în condiţii total diferite. Un bărbat din Valea Moldovei a mers împreună cu doi localnici să adune butuci de pe râul Moldova. Cei trei ştiau că apa învolburată aduce lemn din amonte, din zone de pădure, şi s-au gândit să adune bucăţi mari de lemn pe care să le valorifice.

O decizie inconştientă, care l-a constat viaţa pe bărbatul în vârstă de 65 de ani.

„Era după butuci, o vrut să prindă şi el un butuc... s-o băgat după un butuc, lemnul l-a învârtit şi s-a dus...”, povesteau localnicii.

Bărbatul dispărut în apele râului Moldova se numește Viorel Ciofu. Era un om sărman, fără familie, şi voia să facă un ban cu lemnele mari pe care spera să le scoată la mal. Luat de viitură, acesta nu a mai avut nici o şansă.

 

Operaţiuni de căutare foarte grele pe un râu tulbure şi învolburat

La faţa locului au ajuns pompieri militari de la Suceava, Fălticeni şi Gura Humorului, cu două echipaje cu bărci pneumatice.

Colonelul Marius Tăuteanu, comandantul Detaşamentului de pompieri Suceava, a explicat că s-au început operaţiuni de căutare cu bărcile pneumatice, însă misiunea este grea şi cu şanse reduse de reuşită, având în vedere debitul râului Moldova.

„Încercăm să căutăm pe ambele maluri, prin apă. Apa este foarte mare, este tulbure, este o intervenţie destul de dificilă”, a explicat colonelul.

Scafandri de la Detaşamentul de  pompieri Suceava, alături de colegi de la Botoşani, erau pregătiţi să intervină, însă decizia depindea de mai mulţi factori. Debitul mare făcea riscantă o astfel de operaţiune, mai ales dacă nu sunt indicii certe cu privire la unde este cadavrul.

Până ieri după-amiază, operaţiunile de căutare nu au adus vreun rezultat. Într-un scenariu pesimist, dacă bărbatul a fost dus pe o distanţă mare de viitură, şansele de a fi găsit repede sunt mici.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O tânără de 25 de ani şi un bătrân au murit în apele învolburate ale unui pârâu şi în râul Moldova.
 Vizualizări articol: 3834 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
O tânără de 25 de ani şi un bătrân au murit în apele învolburate ale unui pârâu şi în râul Moldova2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sirop concentrat de nuci verzi Poate fi o bază pentru lichior sau se poate folosi ca atare, diluat cu apă ori ceai, ca remediu naturist. Se face din nucile verzi tăiate bucăţi sau doar din coaja verde provenită de la curăţarea nucilor pentru dulceaţă. Are un gust neobişnuit,... Citeşte