Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 125 (6835)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Intimidare nejustificată

Ziarişti ameninţaţi şi bruscaţi golăneşte de oamenii legii în timpul unui exerciţiu antitero care s-a vrut ferit de ochii lumii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Descinderi de proporţii au avut loc în ultimele două zile între Suceviţa şi Marginea, „mascaţi” de la structuri din Bucureşti venind la Suceava cu un elicopter, camioane şi mijloace de intervenţie antitero. Locul de campare a fost între Suceviţa şi Marginea, în zona cunoscută de localnici drept „Coşărcărie”. Având în vedere mişcările de trupe din zonă şi faptul că imagini cu un elicopter al SRI şi alte mijloace de intervenţii au început să circule de ieri dimineaţă pe reţelele de socializare, firesc, reprezentanţii mass-media s-au deplasat în zonă. Ce a urmat este absolut halucinant, iar imaginile surprinse de un reporter TV sunt mai mult decât grăitoare.

„Mascaţii” au devenit foarte agresivi verbal şi nu numai, având un comportament cu accente interlope, nicidecum de oameni ai legii. Asta deşi reporterul nu a făcut decât să stea pe un drum public şi să ia câteva cadre, fără măcar a se apropia de locaţia în care se desfăşura acţiunea şi fără a i se explica ce se întâmplă şi de ce nu are voie să filmeze. 

 

Intimidare pe faţă şi o agresiune executată ca la carte, pentru a nu fi vizibilă

Un prim reporter ajuns la faţa locului, de la o televiziune locală din Rădăuţi, aflat pe drumul public, a fost pur şi simplu obligat să şteargă imaginile pe care le filmase.

Al doilea reporter care s-a deplasat la faţa locului a fost Paul Ciurari, corespondent al Antenei 3 şi colaborator al cotidianului Monitorul de Suceava.

Acesta a respectat şi el cu stricteţe codul deontologic şi legile în vigoare, stând pe drumul public, chiar peste drum de locaţia în care se desfăşura marea acţiune a SRI, despre care nu trebuia, se pare, să ştie nimeni.

Reporterului i s-a explicat mai întâi civilizat că nu are voie să filmeze în interior, iar acesta s-a conformat. Important de precizat este că zona în care se desfăşura acţiunea nu era delimitată sau securizată în nici un fel.

Ce a urmat se poate vedea şi în imaginile ataşate la acest material.

Un grup de patru „mascaţi” s-a îndreptat ameninţător spre reporterul aflat la marginea drumului. Pe imagini se vede clar cum unul dintre luptătorii antitero cu umeri laţi trece pe lângă el şi, când consideră că are unghi bun, pentru a nu fi filmat, îl trage de mână, încercând să oprească filmarea. Speriat, colegul nostru a sunat la 112 şi a anunţat că este agresat.

 

„Mascat” către reporter: „Băi, ai sunat la mami... ce faci?”

Urmează minute în şir în care colegul nostru este bombardat cu un ton foarte agresiv, în care i se spune să termine cu „toate prostiile” şi este luat la mişto pe un ton şi cu nişte cuvinte care nu sunt nici pe departe demne de un reprezentant al Statului Român: 

„Băi, ai sunat la mami... ce faci?”, spune unul dintre „mascaţi”, după ce reporterul a sunat la 112.

Domnii luptători antitero se dau chiar ei victime, plângându-se că sunt filmaţi. Asta deşi ei au venit peste un om şi l-au agresat pe drum şi au avut posibilitatea de a-şi acoperi feţele dacă tot lucrează la structuri de servicii secrete.

 

Tonul şi jignirile adresate de oamenii legii

Colegul nostru a fost jignit în mai multe rânduri, scene care sunt filmate şi le puteţi vedea pe site-ul cotidianului nostru.

„Cine te-a prins mă de mână... eşti bolnav?”, „Nu ai voie să mă filmezi, bă, vă dau în judecată, eşti nebun...”, „Bă, nu mai sta în spatele meu, vrei să-mi bagi cuţitul în spate?”, se răsteşte un alt mascat la colegul nostru.

O acţiune în grup organizat, de intimidare extremă, asupra unui om care încerca să-şi facă meseria.

La un moment dat, dându-şi seama probabil de ce au făcut şi de faptul că agresează un om pe drumul public, „mascaţii” de la forţele speciale au început să-l avertizeze pe colegul nostru doar că nu are voie să filmeze ce se întâmplă în interior.

 

Oameni panicaţi şi poliţişti suceveni chemaţi să le asigure perimetrul domnilor de la Bucureşti

După ce reprezentanţi ai presei au ajuns în zonă, coordonatorii acţiunii le-au dat ordin poliţiştilor suceveni din zonă să instaureze filtre, pentru ca intruşii să nu se mai apropie.

Practic, poliţişti din toată zona Rădăuţi au fost „plantaţi” pentru a le asigura perimetrul domnilor veniţi de la Bucureşti. 

Pe tot parcursul zilei de ieri, oameni din zona Suceviţa-Marginea s-au întrebat, justificat, ce „război” se pregăteşte în Bucovina. Temerile oamenilor au fost justificate şi de bun-simţ.

 

SRI: exerciţiu comun cu omologi din Ucraina şi Moldova

Abia ieri după-amiază, când scandalul era deja în toi, redacţiile televiziunilor centrale au primit o scurtă informare în care SRI a precizat că a fost vorba de un exerciţiu comun cu omologi din Ucraina şi Moldova.

SRI a transmis că „având în vedere sensibilitatea exerciţiului partenerial, accesul presei este limitat”. 

Televiziunile au fost rugate să nu mai filmeze printre „frunze şi prin gard”, fapt care nu are nici o legătură cu realitatea.

Sigur că nimeni nu contestă că unele acţiuni ale SRI pot fi secrete, însă pentru asta nu e nevoie de acţiuni de intimidare. O singură persoană cu discernământ ar fi putut să explice calm şi clar că este vorba de un exerciţiu „sensibil”, care de altfel nici nu prezintă prea mare interes pentru mass-media. Reporterii deplasaţi la faţa locului nu aveau însă de unde să ştie despre ce este vorba, în condiţiile în care nu li s-a comunicat absolut nimic. În plus, repetăm, toate cadrele au fost luate de pe drumul public, ceea ce nu justifică în nici un fel acţiunea agresivă a oamenilor legii. Nu ne rămâne decât să sperăm că cineva va reacţiona şi va lua măsuri în acest caz.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziarişti ameninţaţi şi bruscaţi golăneşte de oamenii legii în timpul unui exerciţiu antitero care s-a vrut ferit de ochii lumii.
 Vizualizări articol: 5801 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 10 voturi
Ziarişti ameninţaţi şi bruscaţi golăneşte de oamenii legii în timpul unui exerciţiu antitero care s-a vrut ferit de ochii lumii3.6510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei