Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 125 (6835)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Festivitate

Diplome DELF, de atestare a competenţelor în limba franceză, înmânate la Colegiul „Petru Rareş”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Joi, 7 iunie, la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava s-a desfăşurat festivitatea de acordare a certificatelor DELF, de atestare a cunoştinţelor de limba franceză, elevilor care au promovat recent examenul menţionat.

Aceştia au susţinut testarea chiar la colegiul sucevean, unicul centru din judeţ care organizează acest examen.

Zeci de adolescenţi, dar şi elevi din clase mai mici, au fost felicitaţi într-un cadru oficial, la eveniment participând reprezentanţi ai liceului, Vincent Lorenzini - directorul Institutului Francez Iaşi, Aurelien Amigues - lector la Universitatea „Alexandru I. Cuza” Iaşi, profesori de franceză ai colegiului care s-au ocupat îndeaproape de pregătirea elevilor în vederea susţinerii acestui examen, dar şi profesori de discipline nonlingvistice predate în limba franceză.

 

Colegiul „Petru Rareş” este un pol de francofonie

Potrivit prof. Laurica Ciurari, coordonatoarea centrului de examinare DELF de la Suceava, au susţinut examenul 60 de candidaţi din judeţ, dar şi din Botoşani.

În proporţie de 80%, candidaţii au promovat testările şi astfel vor intra în posesia certificatului eliberat de Ministerul Educaţiei Naţionale din Franţa şi recunoscut la nivel internaţional. Peste 30 dintre ei au obţinut nivelul maxim de certificare ce poate fi obţinut la colegiul sucevean - B2.

La rândul său, Anca Greculeac, adjuncta liceului, a arătat că decernarea diplomelor DELF (Diplôme Elémentaire de Langue Française) este un moment de încununare a muncii, a efortului comun al profesorilor şi elevilor.

„Colegiul <Petru Rareş> este un pol de francofonie în regiune şi în susţinerea acestui lucru menţionez că suntem singura şcoală din judeţ care organizează bacalaureat francofon, suntem centru de susţinere a examenului DELF şi derulăm numeroase activităţi în sfera limbii, culturii şi civilizaţiei franceze, printre care şi acţiuni în cadrul unor proiecte Erasmus", a mai arătat Anca Greculeac.

De asemenea, Vincent Lorenzini a amintit că liceul sucevean deţine, de circa doi ani, distincţia „Label France Education” pentru excelenţă în domeniul învăţământului bilingv francofon, marcă atribuită prin hotărârea Ministerului Afacerilor Externe din Franţa.

Directorul Institutului Francez Iaşi a mai precizat că limba franceză are ecou în Bucovina şi francofonia e foarte bine reprezentantă în regiune atât de Colegiul „Petru Rareş”, cât şi de Universitatea ”Ştefan cel Mare”.

Lorenzini a punctat şi câteva dintre atuurile cunoscătorilor de limbă franceză, arătând că este una dintre limbile de lucru cel mai folosite în instituţiile şi întreprinderile europene, iar cunoaşterea ei facilitează mobilitatea pe piaţa muncii.

Limba franceză oferă, totodată, acces spre cultura francofonă care este una foarte bogată şi interesantă. Aceasta este printre primele 10 limbi la nivel mondial după numărul de vorbitori.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Diplome DELF, de atestare a competenţelor în limba franceză, înmânate la Colegiul „Petru Rareş”.
 Vizualizări articol: 1938 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Diplome DELF, de atestare a competenţelor în limba franceză, înmânate la Colegiul „Petru Rareş”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei