Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 124 (6834)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

La Bucureşti

Elev al Colegiului Militar, viitor student în SUA, premiat de ministrul Apărării Naţionale şi ambasadorul Statelor Unite

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Trei proaspăt absolvenţi de colegii militare din ţară vor avea şansa de a se forma ca ofiţeri la unele dintre cele mai prestigioase academii militare din lume. Pentru reuşita lor, de a fi admişi în cadrul unor instituţii de prestigiu, aceştia au fost felicitaţi marţi, 5 iunie, la Bucureşti, de către ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, şi de ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm.

Printre cei trei tineri merituoşi se numără şi elevul sergent Andrei Alexandru Savin, de la Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, admis la Academia Forţelor Aeriene a Statelor Unite din Colorado Springs (United States Air Force Military Academy).

„A fost o onoare pentru mine să îi cunosc, astăzi, alături de ambasadorul Hans Klemm şi de conducerea ministerului, pe cei trei absolvenţi de colegii militare care vor studia din acest an la academiile categoriilor de forţe ale Armatei SUA. Sunt convins că cei trei tineri vor face faţă cu brio solicitărilor mari care îi aşteaptă. Ei reprezintă elita promoţiei 2018 <Centenarul Marii Uniri> a colegiilor naţionale militare şi vor aduce acasă, după finalizarea studiilor, valorile şi conduita de excepţie pentru care sunt recunoscuţi în lume absolvenţii de la West Point, Colorado Springs sau Annapolis”, a arătat ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor.

„Felicitări elevilor admişi şi mult succes la studii”, le-a transmis reprezentantul Ambasadei Statelor Unite.

Celor trei tineri li s-au înmânat documentele de participare la studii în Statele Unite şi un cadou personal din partea ministrului Apărării Naţionale.

Alături de Andrei Alexandru, au mai fost felicitaţi doi elevi de la Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” Breaza (admis la United States Military Academy, din West Point, New York) şi de la Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” Craiova (admis la United States Naval Academy din Annapolis, Maryland).

 

„Andrei Alexandru Savin este o persoană sclipitoare, mereu în căutarea excelenţei”

Elevul sergent Andrei Alexandru Savin va petrece următorii patru ani peste ocean, cheltuielile de şcolarizare fiind acoperite integral de guvernul american.

Selecţia viitorilor studenţi s-a realizat în urma unui concurs ce a cuprins testări ale pregătirii fizice, de limbă engleză, aptitudini şcolare. Academia are peste 4.000 de studenţi, iar baza în care se află se întinde pe 18.000 de hectare, ca un mic orăşel cu toate facilităţile necesare de zi cu zi (spital, market, stadion, aerodrom etc.).

Vorbind despre performanţele şcolare şi extraşcolare ale elevului, profesoara Mădălina Duminică afirmă: „Andrei Alexandru Savin este o persoană sclipitoare, mereu în căutarea excelenţei. Îşi propune obiective greu de atins, dar depune eforturi, uneori aproape supraomeneşti, pentru a le atinge. Visul lui a fost să ajungă la USAFA - United States Air Force Academy, astfel că am toată încrederea că va avea un viitor strălucit”.

Potrivit Georgianei Lupu, responsabil Informare şi Relaţii Publice din cadrul colegiului câmpulungean, elevul ştefanist a înregistrat de-a lungul celor patru ani de liceu rezultate remarcabile la învăţătură.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elev al Colegiului Militar, viitor student în SUA, premiat de ministrul Apărării Naţionale şi ambasadorul Statelor Unite.
 Vizualizări articol: 1996 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 2 voturi
Elev al Colegiului Militar, viitor student în SUA, premiat de ministrul Apărării Naţionale şi ambasadorul Statelor Unite4.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei