Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 122 (6832)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Din acest an

Ministerul Educației propune, în premieră, locuri speciale la admiterea la facultate pentru elevii din mediul rural

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Ministerul Educaţiei Naţionale alocă, în premieră în acest an, pentru admiterea în anul universitar 2018 - 2019, 2.000 de locuri pentru absolvenţii cu diplomă de bacalaureat care provin din licee din mediul rural.

Ministrul Educației, Valentin Popa, a anunțat la Suceava, în cadrul Congresului Asociației Mondiale de Științe ale Educației, că Guvernul României a alocat prin hotărâre de Guvern un număr de 2.000 de locuri special dedicate admiterii în învățământul superior elevilor care finalizează studiile liceale în unități din mediul rural.

„Sigur că alocarea unui număr de 2.000 de locuri nu ne garantează finalizarea studiilor universitare, dar prin această admitere separată, se asigură accesul la programe de studiu la care poate nici nu visau - medicina sau programe de IT.  Acești viitori studenți, sperăm noi, vor trebui să muncească din greu pentru ca această șansă acordată la început de drum să fie fructificată și să îi vedem și cu o diplomă la finalul studiilor”, a arătat ministrul Educației.

Hotărârea are rolul de a crește egalitatea de șanse dintre elevii din mediul urban și cei din rural, motivându-i pe aceștia din urmă să-și continue studiile. Potrivit statisticilor, elevii din mediul rural participă într-un procent mult mai mic la niveluri superioare de educație - liceu și universitate.

„Anul acesta este pentru prima dată în istorie când organizăm pentru acești elevi o admitere separată, așa cum facem și pentru etnicii români sau romi. Având o admitere separată, practic nu concurează decât între ei. La fiecare universitate au un număr de locuri repartizat. Anul trecut au fost aproape 3.000 de absolvenți din licee din mediul rural. Aproximativ 85 - 90% dintre aceștia au ales să urmeze o facultate. Nu e o sesiune specială, însă aceștia au locuri separate”, a mai menționat Valentin Popa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Educației propune, în premieră, locuri speciale la admiterea la facultate pentru elevii din mediul rural.
 Vizualizări articol: 1935 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministerul Educației propune, în premieră, locuri speciale la admiterea la facultate pentru elevii din mediul rural0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Alta manevra trimis de
( 5 iun 2018, 18:45:48
ce tot o dati dupa cires?locuri pt romi,locuri pt copii de la tara.DA PRT CEI CE INVATA CARE SUNT DIN ORAS ????NU E DISCRIMINARE???????INVETI ESTI BUN INTRI NU DUTE FRATE CU VACA ,CU OILE.ASA E PESTE TOT IN LUMEA CIVILIZATA .STII ESTI ACCEPTAT ,NU DAI CU CARCALA MUNCA.CUM SE SIMTEUN COPIL CARE ARE NOTA 8 LAEXAMEN SI PICA ?SI VINE NENE ROMU CU 5 SI INTRA ,0RI TARANUL.,laacei copii nu v-ati gandit????

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei