Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 120 (6830)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Tragedie

Anchetă pentru elucidarea cauzei accidentului de la Negostina, în care o tânără de 18 ani şi-a pierdut viaţa

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Drama petrecută marţi seara pe DN 2, în apropierea localităţii Negostina din comuna Bălcăuţi, în urma căreia o tânără de 18 ani şi-a pierdut viaţa, iar prietenul ei de 19 ani, aflat la volan, a ajuns în stare de şoc la spital, este în continuare cercetată de poliţişti. Anchetatorii vor să stabilească cu exactitate cum s-au petrecut lucrurile şi cine se face cu adevărat vinovat de producerea tragediei, pe o şosea uscată şi cu vizibilitate bună. Între timp, şoferul de 19 ani al autoturismului se află în continuare internat în secţia de neurochirurgie, iar familia fetei, ajutată de părinţii prietenului acesteia, se pregătesc de înmormântare. Un alt autocar i-a preluat în timpul nopţii de marţi spre miercuri pe elevii şi profesorii ucraineni şi i-a transportat spre Bulgaria, ajutaţi de angajaţii ISU Suceava.

 

Filmul unui accident cumplit, care a curmat o viaţă

Accidentul s-a produs în jurul orei 19.23, pe DN 2, pe un segment de drum în linie între Negostina şi intersecţia de la Ratoş, în comuna Bălcăuţi. În autoturismul Opel circulau dinspre Siret spre Ratoş Florentin Denis Zaha, de 19 ani, din satul Negostina, aflat la volan, iar pe scaunul din dreapta prietena acestuia, Georgiana Andreea Ursulică, de 18 ani, din comuna Mihăileni, judeţul Botoşani. Tânărul de 19 ani a vrut să efectueze un viraj spre stânga şi a încetinit, moment în care autoturismul său a fost izbit violent din spate de un autocar înmatriculat în Bulgaria, condus de un şofer cu cetăţenie bulgară, în vârstă de 59 de ani.

În urma impactului puternic, autoturismul a fost proiectat pe celălalt sens de mers şi a intrat în coliziune cu un autotren marca Man, care circula dinspre Suceava spre Siret, condus de un şofer ucrainean în vârstă de 56 de ani. În urma impactului puternic, cei doi ocupanţi ai autoturismului au rămas încarceraţi în interiorul maşinii contorsionate, fiind nevoie de intervenţia unui echipaj de descarcerare pentru extragerea acestora din interior. Cei doi pasageri ai autoturismului erau inconştienţi, însă tânărul de 19 ani a putut fi stabilizat şi trimis la Spitalul Judeţean Suceava. Din păcate, în ciuda manevrelor de resuscitare, Georgiana Andreea Ursulică, de 18 ani, nu a mai putut fi salvată, fiind declarat decesul acesteia.

 

Un echipaj SMURD a încercat cu disperare salvarea tinerei de 18 ani

Imediat după producerea accidentului şi descarcerarea celor doi tineri dintre fiarele autoturismului, un echipaj SMURD a încercat manevre de resuscitare pentru salvarea tinerei. Medicul Ionuţ Bârsan a relatat de la locul intervenţiei: ”Una dintre victime a fost transportată la Suceava, cu amnezie retrogradă, dar stabilă hemodinamic şi respirator. Cealaltă pacientă, cu multiple traumatisme, aflată în stop cardio-respirator, fără semne vitale, a fost resuscitată timp de 40 de minute fără succes, din păcate, fiind nevoiţi să declarăm decesul. În rest copiii din autocar şi şoferul autotrenului nu au avut nevoie de asistenţă medicală.”

Tânărul de 19 ani a ajuns la spital şi a fost internat în secţia de Neurochirurgie, cu diagnosticul traumatism cranio-cerebral, traumatism coloană cervicală, traumatism toraco-abdominal şi traumatism bazin, având nevoie de investigaţii suplimentare.

 

Mobilizare pentru ajutorarea pasagerilor autocarului, rămaşi fără mijloc de transport

În urma impactului, toate cele trei vehicule au fost grav avariate. Autocarul transporta elevi şi profesori din Ucraina spre litoralul bulgăresc. După accident, autocarul avea parbrizul spart şi partea din faţă avariată şi nu şi-a putut continua drumul. A fost nevoie de implicarea autorităţilor locale şi judeţene, care au reuşit cazarea pentru câteva ore a copiilor şi profesorilor în şcoala din satul Negostina, unde au primit alimente şi ceai.

Iulian Chideşa, viceprimarul comunei Bălcăuţi, ne-a transmis: ”Eu iau copiii şi îi duc la şcoală, până le vine un alt autocar şi îi preia. Sunt 55 de persoane. În aceste condiţii, microbuzul şcolar îi preia şi îi conducem acolo, încercând să le asigurăm condiţii cât putem. Şcoala este reabilitată, condiţii europene, cu toalete, cu tot ce trebuie, doar paturi mai puţin, că nu avem în dotare paturi.” În jurul orei 01.30, un alt autocar i-a preluat pe elevi şi profesori pentru a fi transportaţi spre Bulgaria. Cele câteva persoane care nu au încăput în autocarul de capacitate mai mică au fost preluate de două autoturisme aparţinând ISU Suceava, care le-au transportat spre vama bulgară.

 

În anchetă se va efectua o expertiză tehnică pentru elucidarea mecanismului de producere a accidentului

Din primele cercetări ale poliţiştilor, accidentul a avut loc cel mai probabil din cauza nepăstrării distanţei regulamentare a şoferului autocarului. Conducătorii celor trei autovehicule implicate în eveniment au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care li s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Martorii accidentului au povestit că autocarul a izbit în plin autoturismul care intenţiona să vireze spre stânga, fiind constatată lipsa urmelor de frânare a autocarului pe asfalt, însă au fost şi voci care au spus că e posibil ca becurile care semnalizează frânarea autoturismului să nu fi funcţionat. Din această cauză se încearcă acum efectuarea unei expertize tehnice, care să lămurească cui aparţine culpa producerii tragediei. Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar de cercetare penală pentru comiterea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi ucidere din culpă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Anchetă pentru elucidarea cauzei accidentului de la Negostina, în care o tânără de 18 ani şi-a pierdut viaţa.
 Vizualizări articol: 2920 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Anchetă pentru elucidarea cauzei accidentului de la Negostina, în care o tânără de 18 ani şi-a pierdut viaţa0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei