Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 104 (6814)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Reuşită

Trei elevi din judeţ s-au calificat la olimpiade internaţionale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Trei elevi din judeţ vor reprezenta România în cadrul unor competiţii de nivel internaţional, aceştia fiind deja selecţionaţi în loturile naţionale ale competiţiilor.

David Corneliu Turturean, elev în clasa a IX-a la Colegiul „Ştefan cel Mare” Suceava, va participa atât la Olimpiada de Astronomie din Italia, din luna octombrie, cât şi la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică, din China, din luna noiembrie 2018, mult mai amplă ca număr de participanţi şi dificultate.

Paul Florin Rebenciuc, din clasa a X-a, tot de la Colegiul „Ştefan cel Mare” Suceava, va face parte din lotul naţional al Olimpiadei de Astronomie şi Astrofizică, din China. Cei doi ştefanişti sunt pregătiţi la fizică de profesorul Sorin Golda, urmând şi cursurile cercului de astronomie şi astrofizică, susţinute de prof. dr. Petru Crăciun, la Palatul Copiilor Suceava.

Pentru cei doi elevi este a treia calificare consecutivă în cadrul competiţiilor de rang internaţional din domeniul astronomiei şi astrofizicii, după cele din 2016 şi 2017, rezultatele adolescenţilor confirmându-se an de an atât pe plan naţional, cât şi internaţional.

Mai mult de atât, datorită rezultatelor obţinute la Naţionala de Fizică, Paul Florin Rebenciuc va fi rezervă în lotul lărgit al României la fizică.

O altă calificare la o olimpiadă internaţională poartă semnătura elevei Annamaria Aioanei, din clasa a XI-a, de la Colegiul Tehnic „Laţcu Vodă” Siret, aceasta urmând să participe la etapa internaţională a Olimpiadei de limbă neogreacă. Eleva este îndrumată de profesoarele Francisca Airinei şi Cristina Băncescu.

 

148 de premii naţionale

Potrivit inspectorului general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, prof. dr. Cristian Cuciurean, elevi suceveni au obţinut 148 de premii la olimpiadele naţionale desfăşurate în acest an şcolar.

Competitorii din judeţ au fost răsplătiţi cu 17 premii I, 25 de premii II, 23 de premii III, 48 de menţiuni, patru medalii de aur, şapte medalii de argint, 15 medalii de bronz, nouă premii speciale şi două menţiuni speciale.

”Datele însă nu sunt finale, şapte olimpiade naţionale urmând să se desfăşoare în perioada următoare”, a mai arătat Cuciurean.

 

IŞJ ar vrea să reia organizarea Galei Olimpicilor

În cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc la sediul IŞJ, reprezentanţii instituţiei au menţionat că organizarea unei gale a olimpicilor, în cadrul căreia laureaţii olimpiadelor şi competiţiilor şcolare să fie celebraţi într-un cadru festiv, este un deziderat.

Consiliului Judeţean Suceava ar urma să finanţeze organizarea evenimentului.

„În momentul în care vom avea o statistică finală a acestor rezultate, vom încerca să reluăm iniţiativa. Încă nu am solicitat finanţare de la Consiliul Judeţean. Dacă va avea loc, gala ar putea fi programată la începutul anului şcolar următor”, a menţionat prof. Gabriela Scutaru, inspector şcolar adjunct.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei elevi din judeţ s-au calificat la olimpiade internaţionale.
 Vizualizări articol: 1670 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trei elevi din judeţ s-au calificat la olimpiade internaţionale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei