Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 102 (6812)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Terifiant

Un bărbat dispărut de opt luni de zile, găsit ucis în beciul unei case

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O crimă terifiantă a fost descoperită, ieri, la Marginea. Un bărbat în vârstă de 37 de ani, care era infirm şi trăia din cerşit, de care nimeni nu mai ştia nimic din luna octombrie a anului trecut, a fost găsit mort, cu urme de violenţă pe corp, ascuns în beciul unei case. Cadavrul era acoperit cu paie, în stare de putrefacţie, însă au fost găsite indicii destul de clare privind identitatea sa.

Din primele date de anchetă rezultă că Maricel Zlotari a fost ucis de Stelian Gabriel Rotari, în vârstă de 30 de ani, cel care locuia în gospodăria în care a fost găsit cadavrul. Suspectul de omor a stat luni de zile cu mortul în beci, până când a fost arestat preventiv pentru că a tâlhărit un bătrân în casă.

 

Cine este mortul din beci

Maricel Zlotari nu avea familie şi trăia din cerşit, astfel că nu a avut cine să-şi facă prea multe griji privind dispariţia sa. Totuşi, oamenii din Marginea, care îi spuneau Balaurul, au început să întrebe unde a dispărut ologul care obişnuia să cerşească prin sat, încă dinainte de sărbătorile de iarnă din 2017. 

În comunitate se ştia că acesta rămânea peste noapte în casa lui Stelian Gabriel Rotari, care îşi câştiga existenţa muncind cu ziua. Cei doi obişnuiau să-şi înece serile în băutură. Stelian Gabriel Rotari le spunea celor care întrebau că Zlotari este plecat la Voitinel, la o fermă de animale.

 

Tatăl suspectului: „M-o ameninţat şi pe mine că dacă spun cuiva mă bagă şi pe mine în beci...”

Interesant este că în aceeaşi casă locuia şi tatăl suspectului de omor. Acesta a dat ieri declaraţii contradictorii. Iniţial, a spus că nu ştia nimic despre cadavrul din beci, apoi că bănuia ceva, dar că fiul l-a ameninţat că îl omoară şi pe el dacă spune ceva: „Eu nu ştiam nimic, eu nu am mai coborât în beci de vreo trei ani de zile. Azi (n.r. - ieri) mi-au spus poliţiştii că e un mort acolo. El (n.r. - fiul) l-a ascuns în beci, înainte de sărbători, dar nu ştiu când, că ei se îmbătau seara şi probabil s-au certat...”

Stelian Rotari, în vârstă de 66 de ani, tatăl suspectului, spune că nici nu mai dormea în casă cu fiul său, din cauză că tânărul era foarte violent.

Bărbatul a dat de înţeles apoi că ştia sau bănuia ceva despre cadavrul din beci.

„El m-o ameninţat şi pe mine că dacă spun cuiva mă bagă şi pe mine în beci... m-a ameninţat cu moartea, mi-a zis <dacă spui cuiva te bag în beci cu celălalt...> Eu nu l-am văzut pe cel mort dar bănuiam... mă temeam de băiatul meu, m-a bătut de mai multe ori”, a declarat în faţa camerelor de filmat Stelian Rotari.

 

Arestat pentru tâlhărirea unui bătrân: poliţiştii nu ştiau nimic despre cadavrul din beci

Revenind la fiul său, Stelian Gabriel Rotari, în vârstă de 30 de ani, suspectul de omor, acesta se află după gratii din data de 24 aprilie 2018, când Judecătoria Rădăuţi a dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile, pentru tâlhărie calificată. Stelian Gabriel Rotari a fost pus sub acuzare pentru o faptă deosebit de gravă, după ce a intrat în casă peste un bătrân, pe care l-a înţepat cu cuţitul, pentru ca acesta să-i dea banii. Se pare că individul l-ar fi ameninţat pe bătrân că îl va băga şi pe el în beci, dacă nu îi dă banii, iar informaţia a ajuns până la urmă la urechile unui poliţist cu experienţă din Marginea, care nu a trecut nepăsător pe lângă „pontul” care trebuia neapărat verificat.

Cert este că pe 24 aprilie Stelian Gabriel Rotari a fost reţinut de poliţişti şi apoi arestat, fără ca cineva să bănuiască atunci că acesta a stat luni de zile cu un cadavru în beci.

 

Indicii clare de omor

Ieri, după ce suspiciunile de omor au ieşit la iveală, iar poliţiştii au găsit cadavrul din beci, la Marginea s-a deplasat o echipă complexă formată din judiciarişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale al poliţiei judeţene şi specialişti criminalişti, sub coordonarea unui procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava. 

Aseară, anchetatorii aşteptau o autorizaţie de percheziţie domiciliară, pentru a intra şi în casă şi a aduna probe, dar şi pentru a ridica cadavrul din beci.

Comisarul-şef Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, a declarat că s-a înregistrat un dosar penal sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, în cadrul căruia se fac cercetări cu privire la posibilitatea săvârşirii unei infracţiuni de omor. Aseară se făceau audieri şi se adunau probe şi indicii pentru a se stabili circumstanţele în care s-a produs moartea violentă. Pe lista celor ce urmau să fie audiaţi se afla şi suspectul de omor, aflat în penitenciar pentru fapta de tâlhărie. Acesta urmează să fie adus din arest la Marginea, sub escortă, pentru o reconstituire.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un bărbat dispărut de opt luni de zile, găsit ucis în beciul unei case.
 Vizualizări articol: 6819 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Un bărbat dispărut de opt luni de zile, găsit ucis în beciul unei case3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pandişpan cu banane şi glazură caramel Este o prăjiturică din cele ”de familie”, fără multe pretenţii, dar care e şi pufoasă, şi gustoasă, şi destul de uşor de pregătit acasă.Avem nevoie de:3 banane mari, 1,5 pahare zahăr, 3 pahare făină albă, 2 plicuri praf de copt, 6 ouă, o... Citeşte