Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 102 (6812)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Uşa cortului

Scandal cu ţigănci, ţipete şi ameninţări la Piaţa Mică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un nou scandal cu ţipete, înjurături şi ameninţări s-a consumat ieri la Piaţa Mică, la sediul firmei Elite Jobs. Mai multe persoane de etnie romă, în special femei, au venit pentru a cere socoteală administratorului firmei de intermediere în recrutare de forţă de muncă pentru diferite activităţi în Germania. Ca şi în urmă cu câteva săptămâni, a fost nevoie de prezenţa unor agenţi de la o firmă de pază care au oprit intrarea în sediul firmei a nemulţumiţilor.

Chiar şi aşa, aleea de la Piaţa Mică a devenit un soi de câmp de dispută verbală, una viu colorată şi specifică populaţiei de etnie romă.

„A luat fetele la muncă în Germania şi le-a lăsat în pădure. Ea de ce nu vine afară, ştie că a furat banii? Da, a furat banii”, se putea auzi din piepturile mai multor ţigănci.

Acestea au spus că nu mai doresc să aibă de-a face cu această firmă şi au venit din satele natale până în Suceava pentru a-şi recupera banii plătiţi în momentul încheierii contractului.

„De ce să mergem, să ne înşală şi pe noi? Noi la firma asta nu mai vrem, să ne lase şi pe noi pe drumuri”, a menţionat una dintre nemulţumite.

 

„Am stat o săptămână fără mâncare, ne-a lăsat la firmă, iar neamţul s-a speriat când ne-a văzut acolo”

Una dintre persoanele care au trăit o astfel de experienţă nefastă în Germania era prezentă ieri la Piaţa Mică şi a povestit ce anume s-a întâmplat: „Am stat o săptămână fără mâncare, ne-a lăsat la firmă, iar neamţul s-a speriat când ne-a văzut acolo. Ne-a dus şi ne-a plimbat tot oraşul Stuttgart, 86 de persoane, printre care şi câteva de etnie romă, ne-a cazat într-un bloc şi ne-a lăsat amanet”.

În replică, Isabela Prutean, administratorul Elite Jobs, spune că nimeni nu a fost abandonat în Germania şi că lucrurile sunt sub control.

„Nici o persoană nu a fost abandonată în Germania. Au ajuns cu noi până la locul de destinaţie, dar e drept că o parte au fost întoarse acasă, tot din cauza persoanelor de etnie romă. Cele care au venit acasă discută cu noi şi se va rezolva problema”, a arătat Isabela Prutean.

În timp ce reporterii Monitorului de Suceava discutau cu administratorul Elite Jobs, în sediul societăţii a intrat una dintre femeile nemulţumite. Aceasta i-a transmis tranşant Isabelei Prutean că lucrurile nu vor rămâne aşa.

„De ce ai înşelat oameni şi i-ai lăsat pe drumuri, aşa ai vrut să faci şi cu noi că ne-ai văzut ţigănci? Ai grijă cu cine te-ai băgat şi ţi-ai făcut de lucru. Ai grijă că nu scapi”, a fost mesajul de ameninţare transmis în direct.

 

Nimeni din cei care refuză să plece la muncă nu va mai primi vreun ban înapoi

De cealaltă parte, Isabela Prutean recunoaşte că a fost anulată o plecare din cauza vremii, iar toate acele persoane şi-au primit banii înapoi, deşi legal nu trebuia să le returneze nimic deoarece sumele achitate nu reprezintă un comision, ci o taxă pentru traducere acte. Isabela Prutean a mai arătat că în ultimele zile la sediul firmei au venit grupuri de 10-15 persoane, care nu mai vor să plece la muncă şi cer returnarea celor 200 de lei achitaţi în momentul semnării contractului.

„Banii nu se vor primi înapoi. Banii au fost cheltuiţi pentru actele lor, iar ele (n.a. - ţigăncile) s-au trezit peste noapte că nu vor să mai plece la muncă”, a fost mesajul clar transmis de Isabela Prutean.

Ea a mai anunţat că a depus o plângere la Poliţie pentru ameninţare, dar şi pentru faptul că i s-ar fi furat un telefon din sediul firmei.

Un episod similar s-a înregistrat şi la finalul lunii martie, când sediul Elite Jobs a fost „asediat” de peste 100 de persoane care şi-au cerut banii înapoi pentru s-au simţit înşelate şi nu au mai ajuns la muncă în străinătate, aşa cum li s-a promis. La vremea respectivă conflictul s-a încheiat prin plata celor 200 de lei către un număr de aproximativ 140 de persoane.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scandal cu ţigănci, ţipete şi ameninţări la Piaţa Mică.
 Vizualizări articol: 8896 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Scandal cu ţigănci, ţipete şi ameninţări la Piaţa Mică4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pandişpan cu banane şi glazură caramel Este o prăjiturică din cele ”de familie”, fără multe pretenţii, dar care e şi pufoasă, şi gustoasă, şi destul de uşor de pregătit acasă.Avem nevoie de:3 banane mari, 1,5 pahare zahăr, 3 pahare făină albă, 2 plicuri praf de copt, 6 ouă, o... Citeşte