Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 89 (6799)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fauna României

Doi urși, filmați cum iau „picnicul” în natură, la Broșteni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Bogata faună a pădurilor României se dovedește mereu fascinantă atât pentru cei din țară, cât mai ales pentru cei de peste hotare, în condițiile în care la noi sunt cele mai mari populații de urși, lupi și alte animale sălbatice de pe „bătrânul continent” - Europa.

Tocmai de aceea, adeseori, imagini cu animale din pădurile din județul Suceava – care are cea mai mare suprafață forestieră din țară, devin rapid virale, fiind apreciate de o mulțime de oameni, de oriunde ar fi, în lume.

Cel mai recent exemplu este cel cu doi urși care iau „picnicul” în natură, la o hrănitoare amplasată de silvicultori într-o pădure administrată de Romsilva la Ocolul Silvic Broșteni. Imaginile, postate pe pagina oficială de FB a Regiei Naționale a Pădurilor, au fost apreciate de sute de oameni și distribuite de peste 50 de ori, în mai puțin de două ore de la postarea lor, dovedindu-se a fi de un real succes.

„Ocolul Silvic Broșteni administrează peste 21.000 de hectare de păduri de stat, din cele peste 270.000 de hectare păduri administrate de Direcția Silvică Suceava. Angajații Regiei Naționale asigură hrană suplimentară urșilor departe de comunitățile locale, pentru a evita contactul acestora cu oamenii.

Romsilva gestionează 254 de fonduri cinegetice și anual asigură faunei, în total, peste 2.600 de tone de porumb, 1.450 de tone de fân, peste 290 de tone de cereale, 270 de tone plante furajere, peste 190 de tone rădăcinoase și suculente, aproape 170 de tone de fructe, aproape 40 de tone de hrană granulată și peste 300 de tone de sare”, au precizat reprezentanții RNP.

Ursul este un animal omnivor din familia Ursidae care are habitatul în România în pădurile din lanțul carpatic. Hrana sa este vegetală, dar și de origine animală, de la pești, cervide, mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări și insecte. Toamna, urșii se hrănesc intensiv pentru a acumula grăsime, necesară somnului de iarnă, când se retrag într-un adăpost care să-i ferească de ploi, viscol și îngheț. Când vremea se încălzește, ies din somnul de iarnă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi urși, filmați cum iau „picnicul” în natură, la Broșteni.
 Vizualizări articol: 3391 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Doi urși, filmați cum iau „picnicul” în natură, la Broșteni5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei