Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 73 (6783)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Clipe de coşmar

Panică şi oameni evacuaţi, după un incendiu provocat intenţionat într-un bloc de garsoniere din Burdujeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un incendiu izbucnit ieri dimineaţă la etajul IV al unui bloc de garsoniere din cartierul Burdujeni al municipiului Suceava a creat momente de panică pentru ceilalţi locatari, din cauza fumului care a invadat imediat scara blocului. Dacă locatarii de la etajele inferioare au ieşit singuri din scara blocului, cei de la etajele superioare au avut nevoie de ajutorul pompierilor. Au fost şi copii în pericol, însă din fericire nimeni nu a suferit intoxicaţii grave. Doar două femei au avut intoxicaţii uşoare, fără a fi transportate la spital.

Focul a pornit dintr-o garsonieră locuită de o femeie cunoscută cu probleme psihice, care a fost văzută fugind pe scări la ora la care s-a dat alarma. Pompierii şi poliţiştii au toate motivele să creadă că a fost vorba de o acţiune intenţionată a femeii care a fugit, dar a fost găsită ulterior de poliţişti.

 

Mamă: "Copiii erau speriaţi tare şi răcneau că nu vedeau pe unde să iasă"

Alarma de incendiu s-a dat în jurul orei 8.45. Incendiul a izbucnit într-un bloc de garsoniere de pe strada Privighetorii.

O femeie, mamă a unei fete de 14 ani şi a unui băiat de 7 ani, a relatat momentele de coşmar prin care a trecut în timp ce era la serviciu:

„M-au sunat copiii să vin repede acasă că Ramona şi-a dat foc la garsonieră... am sunat imediat la urgenţe, copiii erau speriaţi tare şi răcneau că nu vedeau pe unde să iasă din cauza fumului”.

Pompierii de la Detaşamentul Suceava au intervenit la faţa locului cu  o autospecială cu apă şi spumă, o autoplatformă şi o ambulanţă SMURD, alături de un echipaj de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Suceava.

 

Persoane în pericol mai ales la etajul IV, inundat cu fum şi gaze toxice

Pompierii au acţionat concomitent pentru stingerea incendiului, dar şi pentru evacuarea persoanelor aflate în pericol, mai ales la nivelul IV al blocului.

Colonelul Marius Tăuteanu, şeful Detaşamentului de pompieri Suceava, cel care a coordonat intervenţia, a declarat: „La sosirea pompierilor ardea interiorul unei garsoniere în totalitate, iar etajul IV era inundat cu fum şi gaze toxice. Au fost evacuate 22 de persoane adulte, patru copii şi un câine de la etajul IV, plus încă cinci persoane adulte de la etajul III”.

Alte 20 de persoane, de la etajele inferioare, au ieşit singure, înainte de sosirea pompierilor militari. 

În urma incendiului care a fost deosebit de violent au ars în totalitate bunurile din interiorul garsonierei şi s-au degradat tencuiala şi zugrăveala de pe holul etajului.

Focul a fost lichidat în totalitate în jurul orei 9.45.

 

Vecinii spun că era inevitabil să se ajungă la un dezastru

Oamenii care locuiesc în acest bloc spun că ce s-a întâmplat ieri era inevitabil. Femeia care locuia în garsonieră a fost internată în mai multe rânduri la Psihiatrie şi recent ar fi dat foc la un covor din casă. 

„Ea e cu probleme vechi, a stat de multe ori la spital la Burdujeni, însă tot i-au dat drumului. De o lună făcea numai drăcii, o ştie toată lumea din cartier, chiar vorbeam duminică cu vecinii că până nu face o nenorocire nu o ia nimeni, acum poate o vor lua şi vom avea şi noi linişte”, a spus o locatară.

„Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul”, au constatat pompierii militari.

Poliţiştii continuă cercetările, pentru a stabili cu certitudine ce s-a întâmplat. Anchetatorii nu au suspiciuni cu privire la vreo altă persoană.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Panică şi oameni evacuaţi, după un incendiu provocat intenţionat într-un bloc de garsoniere din Burdujeni.
 Vizualizări articol: 2135 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Panică şi oameni evacuaţi, după un incendiu provocat intenţionat într-un bloc de garsoniere din Burdujeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei