Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 54 (6764)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Apel

Manifest pentru schimbarea modului de predare în Universitatea Suceava, susţinut de reprezentanţii instituţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

În cadrul festivităţii de aniversare a 28 de ani de la transformarea Institutului de Subingineri în Universitatea „Ștefan cel Mare”, rectorul interimar al instituţiei, prof. univ. dr. ing. Mihai Dimian, a făcut un apel la schimbare în ceea ce privește modul de predare la USV.

Acesta a citit un manifest ce cuprinde trei noi direcţii ale procesului educaţional propuse de Consiliul de Administraţie, începând cu semestrul al doilea al anului universitar 2017-2018. Prima face referire la motivarea studenţilor pentru studiu, a doua se referă la creșterea gradului de interactivitate a cursurilor, iar al treilea punct recomandă dezvoltarea creativităţii studenţilor.

De asemenea, titularul fiecărei discipline este încurajat să susţină o activitate extracuriculară cu studenţii, în afara activităţilor prevăzute în fișa disciplinei.

Mihai Dimian a argumentat necesitatea unor astfel de măsuri menţionând că „ne aflăm în faţa unei schimbări majore în ceea ce privește educaţia din România. Studenţii de astăzi sunt cei care, în urmă cu câţiva ani, la testele PISA, au obţinut ultimul loc în ceea ce privește motivaţia pentru studiu, la mare depărtate de celelalte peste 60 de ţări din studiu. Dacă noi vom continua să predăm așa cum o facem acum, fără să ne punem problema cum motivăm acești tineri să înveţe, avem de dus o bătălie care este deja pierdută. De aceea, vă rog ca primul lucru pe care o să-l faceţi când vă pregătiţi cursurile este să vă gândiţi cum trecem prin această criză, cum motivăm studenţii de azi pentru a recepta ceea ce încercăm noi să le transmitem. Trebuie să fim conștienţi să facem schimbările necesare pentru a fi competitivi, pentru a ne putea adapta. Vă propunem un manifest şi aceste lucruri nu vă aşteptaţi să le găsiţi în fişa de evaluare, nu vă aşteptaţi să primiţi bonusuri pentru ele. Este decizia dumneavoastră dacă doriţi să schimbaţi ceva”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Manifest pentru schimbarea modului de predare în Universitatea Suceava, susţinut de reprezentanţii instituţiei.
 Vizualizări articol: 1892 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.13/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.1 din 8 voturi
Manifest pentru schimbarea modului de predare în Universitatea Suceava, susţinut de reprezentanţii instituţiei3.158

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei