Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 44 (6754)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Revoltă

Un consilier judeţean PSD acuză Guvernul că a uitat de Suceava şi invită la protest prin blocarea drumurilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Consilierul judeţean PSD Brînduşel Nichitean a avut, ieri, o intervenţie-surpriză la finalul şedinţei deliberativului judeţean, lansând critici dure la adresa Guvernului, pe care l-a acuzat că a uitat să includă Suceava în planurile de dezvoltare a infrastructurii. Asta, în condiţiile în care ”judeţul are în această legislatură cei mai mulţi parlamentari, miniştri secretari de stat şi ministru”.

”Judeţul Suceava nu mai este în România. Judeţul Suceava este undeva în afara României”, a declarat Brînduşel Nichitean. Furios, el a spus că, de la Suceava, conducerea centrală a partidelor, ”indiferent că este vorba de PSD sau PNL”,  cere doar voturi, însă politicile de dezvoltare nu ajung până aici şi ”România se opreşte la Paşcani”. ”Pentru voturi suntem buni! Când e nevoie.... hai, Suceava, ridicaţi, ridicaţi, dar când e vorba ca Bucureştiul să aibă grijă de Suceava, ce spune? Pierderi colaterale. Asta spune. Pierderi colaterale. De asta nu avem nimic. Parcuri industriale nimic, şosele nimic şi noi continuăm să ne minţim singuri şi să vorbim întruna, <domnule, ce bine ne este!>. Păi nu e bine deloc”, a declarat Nichitean.

Consilierul PSD a făcut apel la preşedintele PNL al Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, să invite toţi parlamentarii de Suceava, secretarii, subsecretarii de stat şi ministrul Educaţiei, propuşi şi susţinuţi în Executiv de PSD Suceava, prefectul şi consilierii judeţeni, „pentru o discuţie legată de ce se întâmplă cu judeţul Suceava”. ”Împreună cu aceşti parlamentari, secretari de stat, noi, consilierii judeţeni şi toţi factorii de decizie, să facem un memoriu către prim-ministru, către ministrul Transporturilor şi mai ştiu eu către cine, să terminăm în sfârşit centura Sucevei şi să facem drumul Roman – Suceava. Noi plătim impozite şi rovigneta, dar drumuri nimic”, a afirmat Nichitean.

 

Deputatul PSD Cătălin Nechifor: ”Știţi la fel de bine ca şi mine că nu vom avea autostradă repede”

Totodată, Brînduşel Nichitean le-a propus aleşilor judeţeni să fie ”răi” deoarece altfel ”nu ne bagă nimeni în seamă”. ”Vă propunem să mergem toţi la prim- ministru, să cerem o audienţă şi să spunem lucrurile pe nume. Eu voi spune, că nu mă tem. Mă tem numai de Cel de sus. Dacă nici aşa nu facem nimic, putem aplica regula celor de la Iaşi: blocăm drumurile, că nu se mai poate altfel. Nimeni nu ne bagă în seamă. Toţi se laudă cu ce avem, dar de ajutor nimic. Eu sunt dezamăgit complet, numai declaraţii, vorbe şi lucruri zero”, a spus Brînduşel Nichitean, în aplauzele consilierilor judeţeni.

Preşedintele Flutur l-a felicitat pe Nichitean pentru discurs şi a subliniat că ”este o aplaudare amară pentru că, din păcate, ne confruntăm cu aceste realităţi, dincolo de discuţia politică”.

”Au fost şi în alte vremuri, este şi acum, parcă mai pregnantă”, a declarat Flutur, care s-a declarat de acord cu aceste demersuri din partea Consiliului Judeţean, pentru ”o întâlnire, nu politizată, cu toţi parlamentarii, să discutăm lucrurile acestea, despre alocarea de fonduri”.

Preşedintele liberal al CJ a amintit că starea drumului european de la Roman la Suceava este în continuă degradare şi că nici până la această oră nu există Hotărârea de Guvern cu indicatorii tehnico-economici pentru tronsoanele nefinalizate ale rutei ocolitoare a Sucevei.

”Vă mulţumesc foarte sincer tuturor consilierilor judeţeni pentru solidaritate pentru proiectele mari. Nu sunt nici ale mele, nici ale dumneavoastră, ci rămân în judeţul acesta nişte lucruri bine făcute. Din rândul nostru au plecat unii care sunt parlamentari, foarte bine. Suceava a dat şi miniştri, secretari de stat. Am mâncat şi eu pâinea asta şi ştiu despre ce e vorba. Și vă spun din propria experienţă, trebuie mai mult să ne zbatem. Brânduşel Nichitean are perfectă dreptate”, a mai spus Flutur.

Tot o viziune pesimistă față de dezvoltarea infrastructurii în județul Suceava a exprimat, ieri, în ședința deliberativului, și deputatul PSD Cătălin Nechifor, fost președinte al Consiliului Județean Suceava și consilier județean până la alegerile parlamentare din 2016. Deputatul a fost prezent la şedinţă la dezbaterea unui proiect legat de dezvoltarea aeroportului Suceava şi, ca motivare a interesului şi susţinerii sale pentru aeroport, a declarat că ”ştiţi la fel de bine ca şi mine că nu vom avea autostradă repede şi atunci trebuie să deschidem poarta aeriană a Sucevei prin aeroport”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un consilier judeţean PSD acuză Guvernul că a uitat de Suceava şi invită la protest prin blocarea drumurilor.
 Vizualizări articol: 3260 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Un consilier judeţean PSD acuză Guvernul că a uitat de Suceava şi invită la protest prin blocarea drumurilor4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei