Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 40 (6750)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

La Marginea

Intervenţie în forţă a poliţiştilor, pentru încătuşarea unui şofer care nu a comis vreo infracţiune, dar a refuzat controlul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un şofer oprit pentru control de un echipaj de poliţie pe raza comunei Marginea a fost imobilizat şi dus în cătuşe la sediul secţiei rurale din localitate, după ce ar fi refuzat să se legitimeze şi să se supună controlului. Scenele au fost filmate de martori oculari şi au stârnit valuri de comentarii pe internet, multe dintre acestea înfierând faptul că poliţiştii l-au imobilizat pe bărbat. Nu dorim să se ne pronunţăm în acest caz, o concluzie privind modul în care au intervenit poliţiştii urmând a trage un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi. Ce trebuie însă să subliniem şi să înţeleagă toată lumea este că un şofer care refuză să se legitimeze sau să se supună controlului unui echipaj de poliţie are toate şansele să fie supus unei intervenţii în forţă, poliţiştii având prevederi legale clare în acest sens.

 

Cum s-a ajuns la încătuşare

Duminică seară, în jurul orei 21.00, un echipaj de poliţie care efectua un control pe raza comunei Marginea a oprit un BMW înmatriculat în Bulgaria. Poliţiştii se aflau la acea oră într-o acţiune de control mai amplă dispusă de conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, pentru depistarea şoferilor băuţi.

Șoferul BMW-ului, identificat ulterior în persoana lui Laurenţiu Schipor, în vârstă de 39 de ani, din Brodina, a fost informat că va fi verificat privind alcoolemia, însă a început să-l acuze el pe unul dintre poliţişti că este băut. De altfel, agentul respectiv avea să ajungă şi el să sufle ulterior în etilotest, în faţa şefilor săi, rezultând alcoolemie 0.

Comisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, a declarat că şoferul nu s-a legitimat şi a refuzat să se supună controlului şi nici nu a acceptat să meargă de bună voie la sediul Secţiei de Poliţie Marginea, pentru efectuarea de verificări în baza de date.

„S-a procedat la imobilizarea şi încătuşarea suspectului, pentru a putea fi condus la secţie, în vederea efectuării de verificări”, a declarat Ionuţ Epureanu.

 

Filmare: poliţiştii ezită şi îl pun cu greu la pământ pe bărbat

Pe imaginile video surprinse de martori se văd momentele în care doi poliţişti se chinuiesc să-l pună la pământ pe bărbat şi să-l încătuşeze. Intervenţia acestora nu pare a fi nici pe departe în forţă. La un moment dat unul dintre agenţi ameninţă că va scoate sprayul iritant lacrimogen, însă renunţă. Într-un alt moment, în care bărbatul din Brodina strigă că agenţii îi rup ochelarii, unul dintre poliţişti îi ia acestuia ochelarii şi îi dă unui coleg, pentru ca aceştia să nu fie distruşi. 

Pe fundal se aude şi o femeie, prietena bărbatului, care strigă „nu-l agresaţi degeaba”, „pentru ce îl agresaţi?”.

Bărbatul imobilizat strigă şi el că a prezentat toate actele care i s-au cerut şi că i se refuză să scrie vreo menţiune în procesul verbal de sancţionare.

 

Pentru ce a fost amendat până la urmă şoferul

După tot circul din stradă s-a constatat că Laurenţiu Schipor, din Brodina, nu era băut şi nici nu a comis vreo altă infracţiune.

Conform lui Ionuţ Epureanu, el a fost amendat cu 870 de lei pentru nereguli la regimul rutier (lipsa stingătorului de incendiu şi a triunghiului reflectorizant, plus refuzul de a se legitima), şi cu încă 1.000 de lei pentru scandalul provocat, în bazal Legii 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a ordinii şi liniştii publice.

 

Un procuror va stabili dacă în acest caz s-a comis vreo infracţiune

Comisarul Ionuţ Epureanu a mai subliniat că şefii IPJ Suceava nu se pronunţă cu privire la modul în care au intervenit poliţiştii duminică seară.

„Procesele verbale de sancţionare, rapoartele agenţilor şi tot materialul din acest caz au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, pentru a se stabili dacă există elementele comiterii vreunei infracţiuni, atât din partea agenţilor de poliţie, cât şi din partea bărbatului încătuşat”, a explicat ofiţerul.

Cel puţin în primă fază, a declarat Epureanu, nici poliţiştii şi nici bărbatul din Brodina nu au reclamat că ar fi suferit leziuni fizice în urma incidentului, în  baza cărora să-şi scoată certificate medico-legale.

Membrii familiei bărbatului din Brodina cred că acesta a fost supus unui abuz şi au anunţat că vor depune şi ei o plângere penală.

Imaginile video de la faţa locului pot fi urmărite şi pe site-ul cotidianului nostru.

Poliţiştii din zona Marginea-Vicov se confruntă cel mai des cu cazuri de acest gen, cu şoferi care refuză să oprească la semnalele agenţilor din trafic ori se împotrivesc ulterior controlului. De multe ori s-a ajuns la urmăriri în trafic terminate cu accidente ori la fapte de ultraj grave comise asupra oamenilor legii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Intervenţie în forţă a poliţiştilor, pentru încătuşarea unui şofer care nu a comis vreo infracţiune, dar a refuzat controlul.
 Vizualizări articol: 5765 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 8 voturi
Intervenţie în forţă a poliţiştilor, pentru încătuşarea unui şofer care nu a comis vreo infracţiune, dar a refuzat controlul4.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei