Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 33 (6743)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Parteneriat

Suceava şi Soroca au semnat un protocol de colaborare, cu gândul la „o înfrăţire într-o ţară mai mare şi unită”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Suceava şi Soroca, din Republica Moldova, au semnat, sâmbătă, un protocol de înfrăţire între cele două municipii. Protocolul a fost semnat în Sala Voievozilor din Cetatea de Scaun a Sucevei, de primarul Ion Lungu şi omologul său din Soroca, Vasile Său, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, şi a prefectului Mirela Adomnicăi. Semnarea protocolului de înfrăţire a fost unul dintre evenimentele organizate cu prilejul împlinirii a 630 de ani de atestare documentară a Sucevei şi a Cetăţii de Scaun.

După semnarea protocolului, Ion Lungu a ţinut să precizeze că în cadrul proiectului „Perle Medievale”, Primăria Suceava intenţionează să încheie parteneriate cu „oraşele surori”, din acest proiect mai făcând parte şi oraşul Hotin, din Ucraina. Ion Lungu a explicat că protocolul de înfrăţire încheiat cu municipiul Soroca presupune colaborarea între cele două părţi în mai multe domenii de activitate, respectiv economie – afaceri, educaţie, turism, cultural, administraţie locală, sport etc. Lungu a spus că Primăria Suceava îşi doreşte să promoveze împreună cu municipalitatea din Soroca mai multe proiecte transfrontaliere, pentru dezvoltarea ambelor oraşe. „Vă mulţumesc că aţi venit aici la Suceava, sunteţi fraţii noştri, prietenii noştri şi vrem să colaborăm pentru a ne dezvolta împreună”, i-a transmis Ion Lungu primarului din Soroca.

La rândul său, Vasile Său şi-a exprimat convingerea că protocolul semnat cu Primăria Suceava va constitui un exemplu pentru autorităţile centrale din cele două ţări, astfel încât în viitor să aibă loc o „înfrăţire într-o ţară mare şi unită”. „Țin să vă mulţumesc, din partea tuturor sorocenilor, că aţi acceptat să semnaţi acest acord de înfrăţire. Aceştia sunt primii paşi oficiali. Avem o colaborare prietenească de mai mulţi ani şi sper ca acest acord de înfrăţire să dea un imbold autorităţilor centrale. Și asta pentru a începe tratative de viitor pentru ca Bucovina şi Basarabia să se înfrăţească aşa, mai tare, într-o ţară mai mare şi unită”, a declarat primarul din Soroca, acesta fiind completat de Ion Lungu, care a spus „aşa să ne ajute Dumnezeu!”.

După semnarea protocolului, primarul Vasile Său i-a dăruit lui Ion Lungu o sculptură cu Cetatea Soroca, realizată de un meşter popular. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceava şi Soroca au semnat un protocol de colaborare, cu gândul la „o înfrăţire într-o ţară mai mare şi unită”.
 Vizualizări articol: 1232 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Suceava şi Soroca au semnat un protocol de colaborare, cu gândul la „o înfrăţire într-o ţară mai mare şi unită”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei