Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 25 (6735)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Hănţeşti

O femeie a suferit arsuri grave în urma unei explozii care a distrus locuinţa familiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O puternică explozie s-a produs joi dimineaţă într-o locuinţă din comuna Hănţeşti, o femeie suferind arsuri grave. Deflagraţia a distrus jumătate din locuinţa familiei, în care se mai aflau doi copii şi doi adulţi, din fericire aceştia scăpând nevătămaţi. Suflul exploziei a aruncat la zeci de metri distanţă bucăţi de lemn şi tablă din casa distrusă, afectând case şi maşini aflate în vecinătate.

 

Explozia a fost produsă din cauza unei acumulări de gaze în bucătăria casei

Deflagraţia s-a produs în jurul orei 06.20, când femeia a intrat în bucătărie şi a aprins lumina. Scânteia arcului electric declanşat la întrerupătorul electric a aprins instantaneu gazul butan acumulat în interiorul bucătăriei, provenit de la butelia aflată în interior, provocând o explozie puternică. Suflul exploziei a distrus aproximativ o jumătate din casa construită din BCA, răvăşind în acelaşi timp întreaga locuinţă.

Vasile Cântiuc, soţul femeii, se afla într-o cameră din spatele casei şi s-a trezit de la zgomotul exploziei. ”A fost soţia să aprindă focul şi deodată a bubuit. În camera de lângă bucătărie erau copiii, iar eu eram într-o cameră din spate, cu un cumnat. Copiii nu au păţit nimic, doar s-au speriat tare, însă soţia a suferit arsuri. Totul a pornit de la butelia pe care am schimbat-o aseară. După ce am pus butelia nouă nu am simţit nici un fel de scurgeri de gaz, am probat-o cu săpun, cu şampon şi nu erau probleme. Poate de la ceasul de presiune o fi fost, nu ştiu de la ce”, ne-a declarat bărbatul.  

 

Femeia disperată şi cu arsuri pe mare parte din corp încerca să-şi salveze copiii

La scurt timp după ce au auzit zgomotul infernal al exploziei, vecinii au ieşit afară să vadă ce se întâmplase şi au asistat la scene de groază. ”Noi am auzit o bubuitură şi am ieşit, pentru că eu stau în apropiere. Femeia a ieşit desculţă şi am văzut-o fugind cu un copil în braţe. Noi nu am văzut că e arsă, am auzit-o doar cum striga: <Văleu, văleu!>. Dar bluza de pe ea era arsă, topită... Era cu fetiţa în braţe şi fugea desculţă şi nici nu ştia unde se duce”, ne-au povestit două vecine, Lăcrămioara Humă şi Geanina Cântiuc, iar un vecin care în acel moment pleca spre serviciu a adăugat: ”Ea ţipa că o ustură şi nu mai poate şi nu mai avea haine pe spate, era cu pielea goală. La tricou avea rămasă numai partea din faţă şi mânecile, umerii şi pe spate deja curgeau hainele de pe ea.”

Imediat s-a dat alarma şi un echipaj de pompieri şi două ambulanţe au ajuns la faţa locului pentru a acorda primul ajutor. Personalul medical a constatat că femeia avea arsuri destul de grave pe faţă, pe abdomen şi pe spate, fiindu-i afectate de arsuri şi ambele mâini. A fost transferată de urgenţă la spital, unde medicii au încercat să-i acorde primele îngrijiri medicale. Cei doi copii au suferit doar atacuri de panică, iar soţul şi cumnatul acestuia au scăpat nevătămaţi.

 

Suflul exploziei a distrus mare parte din casă şi a afectat şi casele din jur

Bucăţi din materialele de construcţie desprinse din pereţii şi acoperişul casei au fost aruncate de suflul exploziei la zeci de metri în jur, afectând alte trei case din împrejurimi şi două maşini parcate în zonă. Unul dintre vecini tocmai atunci dădea să iasă din casă şi numai o minune a făcut ca acesta să nu fie surprins de explozie în curtea casei sale. ”Eu merg la serviciu la ora 6 şi când deschideam uşa să ies în curte s-a produs explozia. M-am speriat şi când am ieşit afară deja era totul sărit în aer. Doar câteva clipe şi mă prindea afară şi pe mine. Bucăţi de sticlă au sărit şi au trecut peste casă dincolo, în grădină. Mulţumim lui Dumnezeu că am scăpat aşa. La noi s-au spart geamurile şi uşa din interior, geamurile din faţă, la băiat maşina, iar la vecina geamurile şi o maşină.”

La faţa locului au acţionat două autospeciale de la Detaşamentul de Pompieri Suceava, care au constatat că locuinţa a fost afectată cel mai mult în zona exploziei, bucătărie, baie şi hol, iar doi dintre pereţii rămaşi în picioare, care prezentau risc mare de prăbuşire, au fost demolaţi, pentru a nu face alte victime.

În acelaşi timp, suflul puternic al deflagraţiei a smuls multe materiale din interiorul casei şi mai ales din acoperiş, pe care le-au aruncat cu putere spre casele din jur. Geamurile a trei locuinţe din preajmă au fost făcute ţăndări, bucăţi de lemn şi izolaţie fiind proiectate în curţile învecinate. În acelaşi timp, bucăţi mari de tablă desprinse din acoperişul casei au fost proiectate în curţile din jur, două maşini fiind afectate în urma exploziei.

”La locul intervenţiei am găsit o casă afectată în proporţie de 50% şi alte trei case afectate în proporţii mai reduse. Proprietara casei, care avea arsuri, a fost preluată cu ambulanţa şi transportată la spital. În casă mai erau doi copii şi doi adulţi, care nu au avut nevoie de intervenţii medicale sau transport la spital”, a declarat Gabriel Şorodoc, plutonier adjutant în cadrul ISU Suceava.

 

Femeia de 33 de ani a suferit arsuri grave şi a fost transferată cu întârziere la o clinică de arşi

La Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava, medicii au diagnosticat-o pe femeia de 33 de ani cu arsuri de gradele I şi II pe aproximativ 40-45% din suprafaţa corporală, fiind afectate zone din regiunea feţei, a corpului şi ambele mâini. Liviu Cârlan, şeful UPU de la spitalul judeţean, ne-a declarat: ”La Unitatea de Primire Urgenţe a fost adusă o pacientă cu arsuri de gradul I-II pe aproximativ 40-45% din suprafaţa corporală, respectiv în regiunea feţei, regiunea toracică posterior, regiunea abdominală anterior-posterior şi membre superioare. Actualmente pacienta se află în camera de resuscitare, unde i se administrează medicaţie specifică acestui gen de arsuri şi este stabilă hemodinamic şi respirator.” Medicii suceveni au luat legătura cu cei de la Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti şi au fost nevoiţi să aştepte câteva ore pentru identificarea unui loc în clinicile de arşi din centrele universitare ale ţării. Ieri, în jurul orei 14.00, un elicopter SMURD de la Iaşi a preluat pacienta de pe Aeroportul Suceava şi a transferat-o la Clinica de Arşi din cadrul Spitalului de Urgenţă Floreasca din Bucureşti, pentru tratament de specialitate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O femeie a suferit arsuri grave în urma unei explozii care a distrus locuinţa familiei.
 Vizualizări articol: 2469 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
O femeie a suferit arsuri grave în urma unei explozii care a distrus locuinţa familiei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Praz cu măsline O excelentă mâncare de toamnă-iarnă, care se pregătește ușor și este foarte gustoasă, e prazul cu măsline. Se poate face atât în versiune de post, caz în care folosim doar ulei la gătit, cât și în versiunea... Citeşte