Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 25 (6735)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

CJRAE

Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională s-a mutat în casă nouă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

În prezenţa colaboratorilor, a partenerilor şi a angajaţilor, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Suceava a inaugurat joi, 1 februarie, noul sediul al instituţiei, situat în incinta Liceului cu Program Sportiv (LPS) Suceava, din bulevardul George Enescu, nr. 26. A.

Sediul este unul generos, de aproape 400 de metri pătraţi, se află la etajul sălii de sport, oferă condiţii mai bune pentru angajaţi şi nu în ultimul rând pentru beneficiarii instituţiei (elevi, cadre didactice, părinţi, aparţinători etc.), care vor avea acces mai uşor la serviciile CJRAE.

În cadrul centrului îşi desfăşoară activitatea 75 de angajaţi, dintre care 54 de psihologi şcolari, şapte logopezi, doi asistenţi sociali şi personal TESA, 15 dintre aceştia având activitate permanentă în sediul din municipiu.

Instituţia funcţiona până acum în incinta Centrul Școlar pentru Educaţie Incluzivă Suceava, din cartierul Burdujeni.

Potrivit Mariei Pavelescu, directoarea CJRAE Suceava, ”avem un spaţiu generos, fiecare angajat are câte un birou şi, în afară de asta, cei care au nevoie de noi, părinţii care au copii cu probleme şi apelează la noi pentru orientare şcolară şi profesională vin la Direcţia pentru Protecţia Copilului şi apoi doar traversează şcoala şi ajung la noi. Până acum trebuiau să vină până în Burdujeni, schimbau 2 - 3 autobuze, nimereau foarte greu. Oamenii de aici sunt foarte implicaţi, suntem în mijlocul problemelor şi ne bucurăm împreună de acest spaţiu. Mulţumim domnului Gheorghe Niţă, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, domnului Ioan Radu, directorul LPS, şi Primăriei Suceava, pentru că spaţiul este al Consiliului Local”.

 

Serviciile CJRAE

Inaugurarea noului sediu a debutat cu un serviciu religios oficiat de doi preoţi, după care inspectorul şcolar general, prof. Gheorghe Lazăr, a transmis mesajul său către instituţie.

„E un moment deosebit pentru CJRAE. Cred că misiunea centrului va fi cu atât mai bine îndeplinită, având în vedere noile condiţii”, a arătat Gheorghe Lazăr.

Acesta a mai amintit câteva dintre obiectivele instituţiei, printre care cel de a efectua evaluările copiilor în vederea înscrierii în clasa pregătitoare, evaluarea opţiunilor pentru liceu ale elevilor de clasa a VIII-a, consilierea şi orientarea profesională a elevilor etc.

La acestea, mai adăugăm câteva şi anume: terapii logopedice, sprijinire şi îndrumare a elevilor cu cerinţe educaţionale speciale, mediere şcolară, favorizarea cooperării şcoală-familie-comunitate.

Gheorghe Lazăr a mai subliniat în discursul său faptul că diriginţii şi managerii şcolilor din judeţ au responsabilitatea de a promova şi de a îndruma elevii mai mult către clasele profesionale, în contextul în care cererea de meseriaşi de pe piaţa muncii este una foarte ridicată. Acesta a prezentat câteva din avantajele acestei forme de învăţământ, amintind şi de învăţământul profesional dual, ai căror absolvenţi vor dispune de stagii de practică, burse şi un loc asigurat. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională s-a mutat în casă nouă.
 Vizualizări articol: 2387 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională s-a mutat în casă nouă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Praz cu măsline O excelentă mâncare de toamnă-iarnă, care se pregătește ușor și este foarte gustoasă, e prazul cu măsline. Se poate face atât în versiune de post, caz în care folosim doar ulei la gătit, cât și în versiunea... Citeşte