Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 ian 2018 - Anul XXIII, nr. 17 (6727)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Intervenție târzie

Circulație îngreunată de zăpadă, pe străzile şi trotuarele din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Ninsorile abundente începute de duminică seara, care au continuat inclusiv luni, le-au dat bătăi de cap şoferilor, dar şi pietonilor, care au avut de înfruntat troienele pentru a ajunge la serviciu, la şcoală sau unde aveau de mers.

La primele ore ale dimineţii intervenţia utilajelor de deszăpezire era ca şi inexistentă, doar faptul că nu erau mormane de zăpadă ca pe trotuare indicând faptul că s-a trecut pe acolo cu plugurile.

„Abia am văzut o maşină cu un plug de zăpadă, pe strada principală. Altă dată veneau două odată, pe câte un sens de mers”, a spus unul dintre cei aflaţi în trafic.

Zăpada făinoasă de pe carosabil a îngreunat mult circulaţia, chiar şi pe principalele artere, fapt resimţit şi de cei care circulă cu mijloacele de transport în comun. Acestea veneau rar şi deja pline, în toate staţiile fiind adunaţi mulţi călători, în aşteptare.

„Suntem încă sub avertizarea de cod meteorologic, se circulă în condiţii de iarnă în municipiul Suceava, operatorul de deszăpezire intervine cu 24 de utilaje, avem baterii de câte două maşini care intervin pe bulevardele principale. Întotdeauna când ninge abundent aceste utilaje nu au eficienţă. Acţionăm întâi pe arterele principale, în staţiile de autobuz, trecerile de pietoni, după care vom acţiona pe arterele secundare.

Întotdeauna e loc de mai bine, încercăm să ne specializăm şi să devenim mai eficienţi, dar cât timp ninge nu reuşim să facem să fie bine peste tot. De cum trec utilajele, în spate deja se aşterne zăpada, care, frământată, este ca făina”, a declarat, luni dimineaţă, viceprimarul Lucian Harşovschi.

Intervenţia maşinilor de deszăpezire a devenit mai vizibilă în a doua parte a dimineţii, când ninsoarea s-a mai domolit, iar asfaltul a fost curăţat „la negru”.

În schimb, pe trotuare, situaţia deszăpezirilor a lăsat de dorit încă mult timp, ici-colo fiind vizibil câte un om care ieşise cu o lopată să cureţe troienele din faţa unui magazin sau la câte o scară de bloc.

„Pe lângă responsabilităţile primăriei, mai sunt şi cele ale agenţilor economici şi ale asociaţiilor de proprietari, dar şi ale cetăţenilor, care, din simţ civic, pot interveni la curăţarea trotuarelor şi a intrărilor în scările de bloc.  Cei de la Poliţia Locală au sarcină se meargă pe la toate spaţiile comerciale să-i atenționeze pe cei de acolo de obligaţia de a curăţa trotuarul aferent. În caz contrar va trebui să aplicăm măsuri coercitive, dar nu acesta este scopul. Acţionăm treptat în toate zonele. Cei de la deszăpezire pe străzi, cei de la domeniul public curăţă parcurile şi aleile etc.”, a adăugat viceprimarul Harşovschi.

Pentru situaţiile care necesită intervenţia utilajelor de deszăpezire în traficul rutier sau pietonal sucevenii sunt îndemnaţi să semnaleze la dispeceratul Diasil – 0731996856 sau la Primăria Suceava, la numărul de telefon 0230.212.696 interior 154 şi 254, ori pe e-mail, la salubrizare@primariasv.ro .

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Circulație îngreunată de zăpadă, pe străzile şi trotuarele din Suceava.
 Vizualizări articol: 3677 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Circulație îngreunată de zăpadă, pe străzile şi trotuarele din Suceava1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei