Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 ian 2018 - Anul XXIII, nr. 16 (6726)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Supărare

Susţinătorii „#rezist” din Suceava, indignaţi că numărul sucevenilor care protestează în stradă este foarte mic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
„Marele protest”, anunţat pe pagina de Facebook „Protest Suceava: Toţi pentru justiţie! Toţi pentru România!” pentru sâmbătă, 20 ianuarie a.c., pentru „cei care nu pot merge la Bucureşti” dar vor să fie „solidari cu protestul din Bucureşti protestând pe esplanada din faţa Casei de Cultură Suceava” în intervalul orar 18.00 – 23.00, a reunit aproximativ 100 de persoane. 
De la ora 18.00, oamenii au petrecut circa o oră şi jumătate în faţa Palatului Administrativ din centrul municipiului reşedinţă de judeţ şi au scandat „PSD/ Ciuma roşie”, „Jos corupţia”, „Justiţie/Nu corupţie” şi „Uniţi/Salvăm/ Toată România”. Protestatarii au declarat că „ne-am săturat de hoţi, să fim furaţi pe faţă”, că „de 29 de ani ne-au condus nişte hoţi, care îşi transmit guvernarea ţării din tată în fiu”, „că muncim pentru asistaţii social, că ăştia îi convin lui Dragnea” şi au acuzat „cârdăşia PSD-PNL” şi lipsa de susţinere pentru partidele nou-înfiinţate. 
Una dintre participantele la protest, pensionara Gertrude Ciubotaru, şi-a exprimat revolta faţă de ceea ce ea a numit dezinteresul sucevenilor „pentru ca ţara să aibă un viitor”, manifestat prin absenţa de la protestul de stradă.
„Este îngrozitor. Doar câteva zeci de oameni sunt în centru. Întotdeauna am procedat aşa. Este îngrozitor ceea ce se întâmplă. La Bucureşti lumea a ieşit în stradă pentru nişte drepturi. Ce cer oamenii? Mai puţini parlamentari şi să schimbe PSD, că nu face absolut nimic. Eu plâng că nepoatele mele, care sunt la liceu, nu au nici un viitor în ţara asta. Au venit la Bucureşti oameni pe jos de la Cluj, sute de kilometri şi noi nu am fost în stare să ne unim câteva sute. Au fost vreo 20 de oameni aici”, a spus furioasă Gertrude Ciubotaru.
 
 
Protestatară: „Sunt îngrozitor de revoltată!”
 
Ea a afirmat că ar fi plecat la Bucureşti, alături de câţiva tineri suceveni care au mers la protest, însă pensia de numai 700 de lei şi starea sănătăţii au împiedicat-o să-şi împlinească dorinţa.
„Sunt atâţia corupţi. Dintre 600 nu s-au găsit câţiva care să facă ceva pentru ţara asta, să mişte puţin ceva? Sunt copiii, sunt nepoţii, care nu au nici un viitor. De ce să fie nevoiţi să plece în afară, să le duc dorul 20-30 de ani, până se întorc acasă? Sunt îngrozitor de revoltată! Sunt unul dintre acei oameni nemulţumiţi”, a spus pensionara.
Ea şi-a exprimat speranţa că totuşi protestele vor aduce „o schimbare în bine” pentru ca românii „să trăiască decent”. „Nu vreau lux. Dorim să trăim decent”, a mai declarat Gertrude Ciubotaru.
Mitingul de sâmbătă seara a fost organizat de „Suceava protestează”, conform paginii de Facebook https://www.facebook.com/events/768414513351441/ . La începutul săptămânii trecute, la Primăria Suceava a fost depusă o cerere pentru autorizarea manifestaţiei, dar ulterior solicitantul a retras-o. 
 
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Susţinătorii „#rezist” din Suceava, indignaţi că numărul sucevenilor care protestează în stradă este foarte mic.
 Vizualizări articol: 3676 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.64/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 11 voturi
Susţinătorii „#rezist” din Suceava, indignaţi că numărul sucevenilor care protestează în stradă este foarte mic4.6511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei