Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 ian 2018 - Anul XXIII, nr. 8 (6718)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Dezinteres

Prezenţă timidă a locuitorilor la dezbaterea bugetului Sucevei pe cartiere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Dezbaterea bugetului local al municipiului Suceava, pe cartiere, a început de joi, în Obcini și George Enescu, în incinta unităţilor școlare - Şcoala Nr. 9 „Ion Creangă”, respectiv  Școala nr. 8.

Din păcate, în ambele cartiere, prezenţa la discuţiile cu primarul Ion Lungu, viceprimarul Lucian Harșovschi și membri ai Consiliului Local a fost foarte slabă, participanţii putând fi număraţi pe degetele de la o mână.

Cu toate acestea, cei prezenţi s-au dovedit a fi cu adevărat interesaţi de rezolvarea problemelor din zona unde locuiesc ei, ridicând numeroase probleme pertinente, reale, de la străzi și trotuare care necesită reparaţii sau lucrări de amenajare, realizarea de locuri de joacă, lipsa spaţiilor de parcare, veșnica problemă a câinilor vagabonzi, necesitatea amenajării de spaţii verzi – în special în Obcini, unde lipsesc cu desăvârșire și nici nu sunt terenuri libere pe care să se poată face, probleme de iluminat public. Alţii au semnalat probleme de trafic rutier, venind cu propuneri concrete de creștere a siguranţei pietonilor dar și a conducătorilor auto, fluidizarea traficului rutier, inclusiv în cartiere, fiind de asemenea o constantă în solicitările oamenilor.

Din păcate, principalul element de noutate introdus în bugetul acestui an -  alocarea a câte 500.000 de lei pentru fiecare cartier în parte, pentru care cetăţenii să decidă proiectul care să beneficieze de finanţare, nu a generat idei concrete, care să întrunească și asentimentul celorlalţi.

Consultările pe cartiere pentru stabilirea priorităţilor bugetare continuă, vineri 12 ianuarie, cu cartierul Zamca, de la 16.30, la Liceul Pedagogic, urmate de cele din Centru, de la ora 18.00, la Școala Nr. 3.

Discuţiilor cu locuitorii celui mai mare cartier al Sucevei, Burdujeni, le este rezervată ziua de luni, 15 ianuarie, de la ora 16.30, la Școala Nr. 11 „Miron Costin”, iar de la ora 18.00, în Burdujeni Sat, la Școala Nr. 6.

Ultima rundă de consultări publice va avea loc marţi, 16 ianuarie, în Iţcani, la Școala Nr. 7, de la ora 18.30.

Proiectul final al bugetului local va fi dezbătut în ședinţa de Consiliu Local din 25 ianuarie. Rămâne de văzut care va fi destinaţia celor 3,5 milioane de lei care se doreau a fi alocaţi pentru realizarea unui proiect concret în fiecare cartier al Sucevei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prezenţă timidă a locuitorilor la dezbaterea bugetului Sucevei pe cartiere.
 Vizualizări articol: 2015 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Prezenţă timidă a locuitorilor la dezbaterea bugetului Sucevei pe cartiere3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Salată bavareză Această salată tinde să se impună alături de obişnuita „salade de boeuf” la mesele festive, adusă, probabil, de românii care lucrează în Austria. Este simplu de făcut, pentru că este, în esenţă, ca o salată în... Citeşte