Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 dec 2017 - Anul XXII, nr. 277 (6693)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Atac criminal

Poliţist în stare critică, după ce a fost lovit cu sabia în cap de un suspect de trafic de droguri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Poliţia Suceava pare a fi lovită de un adevărat blestem în acest an. La câteva luni după ce un poliţist a fost ucis cu multiple lovituri de cuţit pe peronul Gării Burdujeni, un coleg de la Serviciul de Acţiuni Speciale, „mascaţii” poliţiei, cum sunt cunoscuţi aceştia, a fost lovit cu o violenţă extremă cu o sabie în cap, în timpul unei percheziţii efectuate la prima oră a dimineţii de ieri, în municipiul Rădăuţi.

Agentul-şef adjunct Dan Ciprian Sfichi, în vârstă de 35 de ani, tatăl a două fetiţe, a pătruns în forţă în casa lui Alexandru Huţuleac, din Rădăuţi, după ce „mascaţii” au fost nevoiţi să forţeze uşa de la intrarea în locuinţa acestuia. Totul s-a petrecut fulgerător, înainte ca vreun alt coleg din echipă să poată interveni. Imediat ce a pătruns în casă, în beznă, Dan Ciprian Sfichi a fost lovit cu sabia în cap, cu o violenţă extremă. Poliţistul a ridicat braţul pentru a se apăra, însă lovitura a fost foarte puternică. Poliţistul se afla, ieri după-amiază, în stare foarte gravă, cu un prognostic rezervat din partea medicilor.

 

Agresorul, anchetat de DIICOT ca lider al celei mai mari grupări de traficanţi de droguri de la Rădăuţi

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava au coordonat, ieri, opt percheziţii, într-un dosar de trafic de droguri, pe zona Rădăuţi. Una dintre percheziţii l-a vizat pe Alexandru Huţuleac, un nume foarte cunoscut în această afacere ilegală a comerţului de droguri. În vara anului trecut, Huţuleac a fost săltat tot de procurorii DIICOT, în cel mai mare dosar de trafic de droguri din zona Rădăuţi. Alexandru Huţuleac a fost indicat de structurile de combatere a crimei organizate ca unul dintre liderii grupării de traficanţi de droguri din zona Rădăuţi.

În acest dosar, din vara anului trecut, cinci inculpaţi, printre care şi Alexandru Huţuleac, au fost arestaţi preventiv, însă ulterior au fost lăsaţi în libertate, sub control judiciar. După câteva luni în care s-a aflat sub control, Alexandru Huţuleac nu a mai avut impusă nici o măsură restrictivă. 

 

Lovitura de sabie: tăietură de 12 cm lungime şi 5 cm profunzime

Revenind la percheziţiile de ieri, acestea au fost efectuate în jurul orei 6.00.

Poliţistul a fost preluat de o ambulanţă care l-a dus iniţial la Spitalul Rădăuţi, după care a fost transferat la Spitalul Judeţean Suceava, în stare de inconştienţă şi cu o tăietură cumplită la cap. Lovitura cu sabia i-a intrat acestuia prin cutia craniană şi i-a afectat creierul. Pentru a vă face o imagine despre violenţa atacului, tăietura are 12 centimetri lungime şi în jur de 5 centimetri adâncime.

Traian Andronachi, managerul Spitalului Municipal Rădăuţi, a declarat că poliţistul a ajuns la spital conştient, stabil hemodinamic, iniţial fiind cooperant. După aproximativ 20 de minute, acesta şi-a pierdut însă cunoştinţa.

Medicul-şef al UPU-SMURD, Liviu Cîrlan, a declarat că poliţistul a ajuns la Urgenţele Spitalului Judeţean Suceava în stare foarte gravă. El a suferit un traumatism cranio-cerebral deschis în zona părţii stângi a creierului, provocat prin lovirea cu un corp tăios. Pacientul era ventilat mecanic, stabilizat în ceea ce priveşte funcţiile vitale şi a fost transportat cu un elicopter, de pe aeroportul din Salcea, la Spitalul de Neurochirurgie Iaşi, pentru o intervenţie chirurgicală complexă.

 

Prognostic extrem de rezervat al medicilor de la Iaşi

Tudor Ciuhodaru, medic de urgenţă la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, a declarat, ieri după-amiază, că poliţistul a fost operat de o echipă complexă, formată din peste zece oameni.

„Ţinând cont de severitatea leziunilor şi de multiplele complicaţii posibile, putem spune că prognosticul se menţine în continuare extrem de rezervat”, a declarat medicul.

 

Ancheta a fost preluată de un procuror criminalist

Dosarul agresiunii deosebit de grave a fost preluat de un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava. Procurorul şi judiciariştii Serviciului de Investigaţii Criminale s-au deplasat la Rădăuţi, unde locuinţa individului a fost percheziţionată ore în şir.

Cercetările se fac pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la infracţiunea de ultraj cu referire la infracţiunea de omor.

 

Reacţie sindicat: poliţistul era chemat la percheziţii din timpul liber

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual Suceava a transmis că Dan Ciprian Sfichi a fost chemat la serviciu pentru a participa la percheziţii din timpul său liber, iar nenorocirea a readus în actualitate problemele poliţiştilor, care se plâng că sunt supuşi la riscuri din ce în ce mai mari, fără a avea dotările necesare şi fără a fi plătiţi pentru orele suplimentare.

„Suntem alături de colegul nostru, agent-şef adjunct de poliţie Sfichi Dan Ciprian, din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Suceava, care a fost rănit foarte grav, la cap şi la braţ, în timpul unei misiuni, azi (ieri – n.r.) dimineaţă. Să ne rugăm să se întoarcă sănătos acasă. Poliţistul a fost chemat din timpul liber pentru a participa la o misiune, ore suplimentare pe care Guvernul nu le plăteşte, eforturi deosebite şi riscuri majore pe care nimeni nu le mai vede din cei care conduc ţara aceasta. Omul legii, care reprezintă siguranţa cetăţeanului, în zilele noastre este lăsat fără nici o apărare şi trimis în fiecare zi spre sacrificare”, a transmis SNPPC Suceava.

 

Poliţistul nu purta casca de protecţie din dotare

O problemă este că Dan Ciprian Sfichi nu a avut casca de serviciu pe cap când a intrat în locuinţa suspectului căutat. Dacă ar fi avut casca, cu siguranţă că şansele acestuia de supravieţuire ar fi mult mai mari acum.

Poliţistul rănit ar fi pătruns al doilea în locuinţa suspectului, primul care a intrat fiind şeful Serviciului de Acţiuni Speciale Suceava.

 

Criză acută de personal: ambulanţa de la Suceava, cu medic, a ajuns la Rădăuţi după o oră

Cazul de la Rădăuţi scoate în evidenţă şi criza de personal de la Ambulanţa Suceava, un detaliu care poate însemna uneori diferenţe dintre viaţă şi moarte. Astfel, deşi cadrele Spitalului Municipal Rădăuţi au solicitat transferul de urgenţă al poliţistului la Suceava, din cauza stării foarte grave, în jurul orei 6.30, ambulanţa de la Suceava a ajuns după o oră.

Doctorul Alexandru Lăzăreanu, managerul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Suceava, a declarat că marţi dimineaţă erau disponibile două ambulanţe cu medic, din care una era plecată la Bucureşti, cu un pacient, iar a doua era în cartierul Burdujeni, de unde a fost preluat un pacient supraponderal.

Această a doua ambulanţă a trebuit să-l predea mai întâi pe pacientul obez la spital, astfel că a putut pleca spre Rădăuţi abia la 7.01 şi a ajuns la 7.30.

În cazuri atât de grave, la chemare poate fi trimisă doar ambulanţă cu medic.

 

Un poliţist curajos, care a sărit în apă după dezaxatul sexual Florentin Muscă

Dan Ciprian Sfichi provine dintr-o familie de poliţişti. Tatăl său a fost poliţist, iar un frate de-al său este tot poliţist.

Tânărul de 35 de ani are deja ani buni de muncă în domeniul acţiunilor speciale şi s-a remarcat întotdeauna prin curaj, fiind ajutat mult şi de fizic, ca mai toţi colegii săi.  

Dan Ciprian Sfichi este unul dintre cei doi poliţişti care au intrat în apă, în 2010, după dezaxatul sexual Florentin Muscă, individul care a violat patru femei, două dintre ele fiind ucise. Urmărit de poliţişti cu focuri de armă, Muscă a sărit în apele râului Moldova. Cel care l-a scos din apă pe individ a fost Dan Ciprian Sfichi.

 

Varianta agresorului: a crezut că este căutat de un rival pentru a fi ucis

Varianta prin care Alexandru Huţuleac se apără este că a fost ameninţat cu o zi înainte de un rival, iar ieri dimineaţă, când a auzit bătăi puternice în uşă, a fost convins că acesta îl caută. Varianta apărării este că Huţuleac nu a crezut că este vorba de poliţişti, ci de indivizi cu cagule pe faţă veniţi să-l omoare.

El susţine că s-a panicat foarte tare şi nu a avut cum să fie sigur că este vorba de poliţişti.

La ora percheziţiei, individul se afla în casă cu soţia şi copilul în vârstă de 3 ani.

Anul trecut, în luna ianuarie, un autoturism de teren Grand Cherokee al lui Huţuleac a fost incendiat de o mână criminală. Autorul a spart un geam şi a aruncat în interior un cocktail Molotov. Huţuleac avea în mod cert mulţi duşmani.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţist în stare critică, după ce a fost lovit cu sabia în cap de un suspect de trafic de droguri.
 Vizualizări articol: 9210 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Poliţist în stare critică, după ce a fost lovit cu sabia în cap de un suspect de trafic de droguri2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei