Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 nov 2017 - Anul XXII, nr. 252 (6668)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Mărturii pe cameră

Filmul ultimelor clipe din viaţa celor cinci tineri morţi la Ilişeşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Ultimele clipe din viaţa celor cinci tineri care au murit în tragicul accident de la Ilişeşti din dimineaţa zilei de miercuri au rămas înregistrate pe camerele de supraveghere ale benzinăriei aflate în apropierea locului impactului.

Pe înregistrare se poate observa cum o maşină trece cu o viteză foarte mare, iar de pe o altă cameră se poate deduce momentul impactului.

În afara acestor imagini, pe Facebook a apărut un filmuleţ postat de unul dintre amicii celor cinci tineri. Filmarea a fost postată chiar în acea noapte, iar mai apoi retrasă, pentru ca ulterior să fie postată din nou.

„Nu a fost nici un live şi de mine a fost postat video-ul primit de la Emanuel Darius Paraliuc în noaptea tragediei la ora 1.05, care este mai jos! Pe care l-am şters ulterior ... Unde vedeţi 280 km/h? De ce mai căutaţi întrebări, răspunsuri? Cu ce vă ajută??”, se întreabă prietenul unuia dintre decedaţi.

Pe cei care au murit, răspunsurile care vor veni la finalul anchetei nu-i ajută cu siguranţă cu nimic. Nici pe familiile celor cinci. Dar pot fi eventuale semne de întrebare pentru alţi tineri care au tendinţa să apese pedala acceleraţiei până la podea. E adevărat că în cotidianul Monitorul de Suceava au fost oferite detalii şocante despre accident şi urmările sale, dar dacă acestea vor ajuta măcar o singură persoană să conştientizeze că viaţa are prioritate, iar pe şoselele din Suceava, aşa cum sunt ele, nu trebuie gonit cu viteze similare celei la care s-a ciocnit autoturismul marca Audi A6, atunci credem că e un pas înainte.

Oricum, din înregistrările postate pe internet, dar şi din cele care surprind ultimii metri parcurşi de maşina-torpilă, se vede clar că viteza de circulaţie a fost undeva în jur de 180 km/h. O viteză mult prea mare chiar şi pentru o maşină performantă.

Iar pe porţiunea unde s-a petrecut nenorocirea viteza legală de circulaţie este de 50 km/h, după ce în prealabil erau indicatoare prin care şoferii sunt atenţionaţi să reducă viteza la 70 km/h, iar mai apoi la 50 km/h. Or, în acest caz, aceste semne au fost ignorate în totalitate.

 

Cum s-a petrecut tragedia

Marţi seară, cinci tineri, respectiv Ciprian Năsăudeanu, de 26 de ani, fraţii Beniamin Marian Paraliuc, de 15 ani, şi Emanuel Darius Paraliuc, de 19 ani, toţi din Gura Humorului, Andrei Prelucă, de 19 ani, din Capu Câmpului, şi Simona Lazarovici Zaharia, de 16 ani, din Hreaţca – Vultureşti, au urcat în autoturismul marca Audi A6 cumpărat recent din Elveţia. Au venit dinspre Gura Humorului la Suceava, unde au participat la petrecerea de Halloween din clubul Versus, de unde băieţii au şi postat o fotografie.

În jurul orei 3.00 au plecat spre casele lor, numai că nu au mai ajuns la destinaţie în viaţă. Pe drumul naţional 17, la intrarea în Ilişeşti dinspre Suceava, şoferul care apăsase pedala acceleraţiei până la podea nu a mai putut controla bolidul în curbă.

Maşina a lovit un autocamion, iar mai apoi un VW Tiguan, al cărui şofer observase maşina care venea cu mare viteză şi din precauţie a tras pe dreapta şi staţiona.

Autovehiculul marca Audi A6 a luat foc imediat după primul impact şi apoi flăcările s-au extins cu repeziciune la întreaga maşină. Încercarea şoferului de pe VW Tiguan de a stinge focul cu stingătorul din dotare s-a dovedit imposibilă, iar cei cinci, rămaşi prizonieri între fiarele contorsionate, au ars în întregime.

O parte dintre ei mai erau conştienţi în momentul în care maşina s-a oprit din cursa ei nebună, iar martorul care a încercat să-i salveze spune că a auzit strigăte de ajutor, dar, din păcate, nu a putut face nimic pentru a-i salva.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Filmul ultimelor clipe din viaţa celor cinci tineri morţi la Ilişeşti.
 Vizualizări articol: 14701 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 5 voturi
Filmul ultimelor clipe din viaţa celor cinci tineri morţi la Ilişeşti2.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei