Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 oct 2017 - Anul XXII, nr. 233 (6649)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Sfârşit tragic

A murit după ce a intrat într-o fântână adâncă de 16 metri ca să recupereze un baton de parizer şi o pungă cu lapte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un bărbat în vârstă de 57 de ani, din Ipoteşti, a murit după ce a rămas fără oxigen în timp ce încerca să recupereze dintr-o fântână adâncă de 16 metri un baton de parizer şi o pungă cu lapte. Bărbatul s-a asfixiat sâmbăta trecută, însă a mai trăit câteva zile. Din păcate, miercuri seară, acesta a pierdut lupta pentru viaţă în timp ce se afla la Spitalul Judeţean Suceava. Medicii s-au arătat încă de la început sceptici în privinţa evoluţiei stării pacientului, care era în comă profundă.

 

Scenele halucinante, pentru un parizer şi o pungă cu lapte

Ioan Bucaciuc, bărbatul de 57 de ani, locuia singur, într-o casă în construcţie din Ipoteşti, şi obişnuia să îşi ţină alimentele la rece în fântână. Aşa s-a întâmplat şi cu parizerul şi cu laptele, însă acestea au căzut din găleată în apă.

Sâmbăta trecută, bărbatul s-a decis să le recupereze. Vecinii spun că acesta a intrat după ele pentru că se temea că va fi afectată calitatea apoi. De altfel, omul mai intrase de câteva ori în fântână, din motive asemănătoare. Asta deşi fântâna este una foarte adâncă, dar şi îngustă, după cum am constatat la faţa locului.

Maria Reguş, o vecină, a povestit: „A scos apa din fântână cu pompa şi a coborât, ajutat de cumnata sa. A scos cu găleata mezelul, însă imediat cumnata a văzut că a slăbit din putere şi că nu mai vorbeşte”.

 

Un vecin l-a scos pe bărbat din fântână, iar pompierii l-au resuscitat 

Cumnata martoră directă a început să strige după ajutor, iar cel care a intervenit a fost un vecin, Dumitru Sainiuc. El a reuşit să-l scoată pe bărbat din fântână.

„Când am auzit strigăte am venit în pas alergător la fântână. L-am scos cu greu, cumnata ţinea de coarbă, iar el îl trăgeam. L-am scos, l-am pus jos şi i-am făcut respiraţie artificială”, a relatat vecinul.

Între timp oamenii au sunat la 112. La faţa locului a ajuns un echipaj SMURD al Detaşamentului de Pompieri Suceava, care a reuşit să-l resusciteze pe bărbat.

„La faţa locului a intervenit un echipaj SMURD. Am găsit persoana scoasă din fântână, întinsă pe jos, în stop cardio-respirator. După executarea manevrelor de resuscitare bărbatului i-au revenit funcţiile vitale şi a fost transportat şi predat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean”, a declarat plutonierul adjutant Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al pompierilor militari suceveni.

Din păcate, eforturile celor care l-au scos din fântână pe bărbat şi ale personalului SMURD nu au avut darul de a-l salva pe bărbat. Perioada în care a fost în stop cardio-respirator a fost prea lungă, iar acesta nu şi-a mai revenit. 

 

Pompierii avertizează asupra riscului coborârii într-o fântână

Pompierii au ţinut să atragă atenţia cu privire la riscurile pe care şi le asumă cei care coboară în fântâni. „Deoarece au mai existat cazuri când cetăţeni care au coborât în fântâni pentru a le curăţa sau din alte motive au fost intoxicaţi recomandăm ca astfel de activităţi de fie executate doar de persoane avizate. Este bine ca înainte ca cineva să coboare în fântână să verifice dacă aerul de la fundul fântânii nu este viciat. Pentru asta se poate coborî încet în fântână o lumânare aprinsă sau o lampă cu flacără, iar dacă flacără se stinge înseamnă că aerul nu este respirabil, iar oamenii care intră acolo ar fi în real pericol”, a transmis Alin Găleată.

Poliţiştii au făcut şi ei cercetări la faţa locului şi au deschis un dosar penal. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A murit după ce a intrat într-o fântână adâncă de 16 metri ca să recupereze un baton de parizer şi o pungă cu lapte.
 Vizualizări articol: 5016 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
A murit după ce a intrat într-o fântână adâncă de 16 metri ca să recupereze un baton de parizer şi o pungă cu lapte5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Salată de toamnă (fără sterilizare) Este o foarte gustoasă și aspectuoasă combinație de legume, plină de vitamine și ușor de făcut și de păstrat. De fapt, de fiecare dată această salată poate ieși diferit, pentru că putem alege diferite combinații de legume. Întotdeauna va fi... Citeşte