Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 oct 2017 - Anul XXII, nr. 223 (6639)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

La Shopping City Suceava

Arte marţiale, muzică şi dansuri pe ritmuri braziliene, la primul festival de Capoeira

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Sucevenii au putut admira sâmbătă, timp de mai multe ore, acrobaticele şi energicele mişcări de luptă, dar şi de dans ale practicanţilor unui tip special de arte marţiale -  Capoeira, dezvoltat în Brazilia.

Primul festival de Capoeira din Suceava a reunit în spaţiul de evenimente de la  Shopping City Suceava practicanţi ai acestui sport din judeţul nostru, cât şi membri ai Grupului Capoeira Brasil România.

Evenimentul "Capoeira în Cetatea de Scaun - Cultură şi tradiţii afro-braziliene”,  organizat cu sprijinul Consiliului Judeţean Suceava, s-a desfăşurat în mai multe etape. Spectatorii au putut urmări spectaculoase demonstraţii de luptă, Capoeira fiind renumită pentru mişcările rapide, complexe, ce par desprinse dintr-un fel de dans tribal, dar şi pentru loviturile de picior foarte puternice.

Din program nu a lipsit nici prezentarea instrumentelor tradiţionale braziliene, cu melodii cântate în cor de cei prezenţi, apoi o energică demonstraţie de Capoeira aerobic, sub îndrumarea profesorului Emilian Moncea, iar la închiderea programului, un spectacol de Capoeira & Roda, realizat de Grupul Capoeira Brasil Romania şi Capoeira Suceava – Grupul Capoeira Brasil.

Evenimentul realizat în parteneriat cu Shopping City Suceava a avut ca principal obiectiv promovarea Capoeirei ca o activitate multivalentă, aflată la graniţa între sport, cultură, artă, program educativ şi platformă socială de modelare a spiritului şi caracterului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Arte marţiale, muzică şi dansuri pe ritmuri braziliene, la primul festival de Capoeira.
 Vizualizări articol: 1689 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Arte marţiale, muzică şi dansuri pe ritmuri braziliene, la primul festival de Capoeira0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei