Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 sep 2017 - Anul XXII, nr. 221 (6637)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Acţiune

Sirenele au răsunat ieri în curtea Ambulanţei Suceava, în semn de protest faţă de parcul auto vechi şi ruginit

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Sirenele de pe autospecialele Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Suceava au răsunat, ieri, în curtea instituţiei, ca parte a protestului organizat de membrii Sindicatului Ambulanţa Suceava. Dintre cei peste 250 de membri, cât are sindicatul, s-au alăturat protestului organizat la nivel naţional doar angajaţii care ieri dimineaţă au avut zi liberă.

Liderul sindical Daniel Feher a declarat, ieri, că nemulţumirile salariaţilor sunt generate de faptul că veniturile salariale ar putea fi diminuate începând cu 1 ianuarie 2018 prin aplicarea Regulamentului de sporuri, de neacordarea tichetelor de masă începând cu aceeaşi dată, precum şi de situaţia parcului auto, uzat fizic şi moral. “Noi avem un spor pentru condiţii deosebit de periculoase şi vor dori să facă un spor din mai multe sporuri şi ni-l vor reduce acel spor de 75 la sută pentru condiţii periculoase. Lumea îşi face probleme, angajaţii pun tot felul de întrebări. Este vorba ca de la 1 ianuarie 2018 să se renunţe şi la tichetele de masă pentru o perioadă de 11 luni”, a explicat Feher.

Liderul sindical a arătat că peste 80 la sută dintre ambulanţe sunt vechi şi şi-au depăşit norma de casare, unele dintre acestea având şi un milion de kilometri parcurşi, în timp ce autospecialele pentru urgenţe au între 700.000 şi 800.000 de kilometri parcurşi.

În aceste condiţii, foarte mulţi bani din bugetul serviciului de ambulanţă se cheltuiesc pentru reparaţii şi întreţinere, în loc să fie achiziţionate autospeciale noi.

”Starea actuală a unor ambulanţe pune în pericol atât pacienţii şi echipajele acestora, cât şi participanţii la trafic”, a afirmat Daniel Feher.

Acţiunea de protest de ieri s-a încheiat după ce liderul de sindicat a citit lista de revendicări a Federaţiei Naţionale Sindicale “Ambulanţa” din România şi s-a difuzat Imnul Ambulanţei, tot cu folosirea sistemelor acustice şi luminoase ale autospecialelor, timp de 30 de secunde.

Pe durata protestului nu a fost afectată capacitatea de intervenţie a echipajelor de ambulanţă.

Menţionăm că din Sindicatul Ambulanţa Suceava fac parte asistenţi medicali, medici, ambulanţieri-şoferi, operatori-registratori de urgenţe şi personal TESA. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sirenele au răsunat ieri în curtea Ambulanţei Suceava, în semn de protest faţă de parcul auto vechi şi ruginit.
 Vizualizări articol: 1681 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sirenele au răsunat ieri în curtea Ambulanţei Suceava, în semn de protest faţă de parcul auto vechi şi ruginit0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei