Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 sep 2017 - Anul XXII, nr. 221 (6637)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Au părăsit azilul

16 refugiaţi irakieni, depistaţi în Gara Burdujeni, în timp ce se pregăteau să plece la Timişoara

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un numeros grup de refugiaţi din Irak, bărbaţi, femei şi copii, au încercat ieri să plece din Gara Burdujeni către Timişoara, însă au fost opriţi din drumul lor clandestin de către poliţiştii de la Serviciul Judeţean Transporturi, care erau de serviciu în staţia CFR.

În total a fost vorba de 16 oameni, cinci bărbaţi, patru femei şi şapte copii. Cei 16 provin din Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil din municipiul Rădăuţi şi, conform regulamentului, seara trebuiau să fie în centru, la apel.

Ieri, în jurul orei 16.00, aceştia au ajuns în zona Gării Suceava, unde au căutat să atragă cât mai puţin atenţia. Doar trei-patru dintre ei au mers la casa de bilete, în timp ce restul au rămas în afara peronului. Irakienii au cumpărat bilete la trenul IR 1765 Iaşi – Timişoara Nord, care trebuia să plece din Suceava în jurul orei 17.30. Nu au apucat însă să plece, poliţiştii de la Serviciul Judeţean Transporturi Suceava, sprijiniţi de jandarmi, conducându-i pe toţi în sediul Postului de Poliţie din gară. Toţi cei 16 au fost legitimaţi, iar în scurt timp s-a stabilit că provin de la Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Rădăuţi. Unul dintre ei, care vorbea engleza, a spus că voiau să ajungă cu toţii la Timişoara, unde se află un grup de conaţionali de-ai lor cu care nu s-au mai văzut de multă vreme. Având în vedere statutul lor, poliţiştii nu au avut cum să-i lase să plece. S-a luat legătura cu Centrul de la Rădăuţi, în căutarea de soluţii pentru ca aceştia să ajungă înapoi în locul în care au solicitat azilul. Personalul CFR le-a anulat acestora biletele de tren spre Timişoara, irakienii primind banii înapoi.

Conducerea Centrului de la Rădăuţi a comunicat că nu are soluţii pentru a-i prelua pe cei 16, iar pe de altă parte nici poliţiştii nu au avut de unde găsi un mijloc de transport auto care să-i ducă până la Rădăuţi. O variantă a fost ca cei 16 să fie urcaţi în trenul de seară Suceava – Dorneşti, însă s-a renunţat pentru că nu aveau cu ce fi transportaţi de la Dorneşti la Rădăuţi. În aceste condiţii, poliţiştii s-au asigurat doar că cei 16 nu se urcă în trenul spre Timişoara, după care i-au lăsat să plece, explicându-le că trebuie să ajungă la Centrul Regional de Cazare de la Rădăuţi pe cont propriu.

Centrul pentru Refugiaţi de la Rădăuţi are o capacitate de 150 de locuri, care sunt în mare parte ocupate. Refugiaţii provin în cea mai mare parte din Siria, Irak, Pakistan, Armenia, Afganistan şi Iran.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 16 refugiaţi irakieni, depistaţi în Gara Burdujeni, în timp ce se pregăteau să plece la Timişoara.
 Vizualizări articol: 4838 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
16 refugiaţi irakieni, depistaţi în Gara Burdujeni, în timp ce se pregăteau să plece la Timişoara5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei