Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 sep 2017 - Anul XXII, nr. 216 (6632)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Certificate

Diplome Cambridge, de atestare a competenţelor în limba engleză, pentru peste 150 de elevi din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Vineri, la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava a avut loc festivitatea de acordare a certificatelor Cambridge, de atestare a cunoştinţelor de limba engleză, elevilor care în vara acestui an au promovat examenul menţionat.

Zeci de adolescenţi au fost felicitaţi într-un cadru oficial, la eveniment participând reprezentanţi ai liceului, Eleonora Olaru -  Consiliul Britanic, Constantin Tiron – inspector şcolar de limbi moderne, şi profesori de engleză ai colegiului, cei care s-au ocupat îndeaproape de pregătirea elevilor în vederea susţinerii acestui examen.

La centrul de evaluare de la colegiul sucevean au susţinut examenul aproximativ 40 de candidaţi, elevi ai instituţiei. La EduMax Suceava, cel mai mare centru de pregătire pentru examenul Cambridge din Moldova, au susţinut examene aproximativ 130 de candidaţi din judeţ.

În proporţie de peste 95% aceşti candidaţi au promovat testările şi pot folosi aceste certificatele atât pentru a-şi echivala examenele de limbă de la admiterea la liceu, la clase bilingve, cât şi la bacalaureat.

„Îi felicit pe profesori, care au investit energie, timp şi dedicaţie în pregătirea elevilor. Certificatul pe care îl primesc elevii cu siguranţă va deschide uşi. Vă va ajuta în viitor, poate pentru moment doar ca simpli turişti. Mai târziu, pentru a accesa colegii sau universităţi foarte bune din străinătate sau pentru a lucra în diferite domenii, în companii multinaţionale”, a subliniat Eleonora Olaru. Aceasta a înmânat Centrului EduMax o distincţie din partea Ambasadorului Marii Britanii în România, pentru instruirea a sute de elevi pentru acest examen. Trofeul i-a fost înmânat profesoarei Dana Postolache.

La rândul său, insp. Constantin Tiron a încurajat elevii să se aplece asupra studiului limbilor străine, evidenţiind beneficiile dobândirii certificatelor de atestare.

„Observ că de la an la an tinerii conştientizează din ce în ce mai mult importanţa cunoaşterii limbilor străine. Evenimentul de astăzi e o confirmare a eforturilor voastre în ceea ce priveşte îmbogăţirea competenţelor voastre, a muncii profesorilor. Subliniez că limbile moderne sunt cele care deschid multe uşi spre viitorul vostru. Vă îndemn din toată inima să obţineţi certificate lingvistice şi pentru alte limbi străine. Veţi fi mai câştigaţi”, a punctat Tiron.

 

Beneficii pentru posesori

 Eleonora Olaru a înmânat certificatele elevilor prezenţi în aula Colegiului „Petru Rareş”, la cea de-a XII-a ediţie a decernării acestor diplome.

Festivitatea a avut loc premergător Zilei Europene a limbilor, care se sărbătoreşte în fiecare an în data de 26 septembrie, începând cu 2001, la iniţiativa Consiliului Europei.

Certificatul Cambridge se bucură de o recunoaştere internaţională în universităţi din întreaga lume, fiind potrivit atât pentru angajare peste hotare, cât şi pentru admiterea la universităţi şi proiecte din afara ţării.

Unul din marile avantaje ale acestuia este faptul că este valabil pe întreaga viaţă a posesorului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Diplome Cambridge, de atestare a competenţelor în limba engleză, pentru peste 150 de elevi din judeţ.
 Vizualizări articol: 2730 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 3 voturi
Diplome Cambridge, de atestare a competenţelor în limba engleză, pentru peste 150 de elevi din judeţ3.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei