Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 sep 2017 - Anul XXII, nr. 210 (6626)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Îndreptarea păcătoasei

Bătrâna care a furat o icoană din Catedrala Rădăuţi s-a căit şi a adus-o înapoi la biserică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Incredibilul caz de la Catedrala Ortodoxă din Rădăuţi, de unde o femeie în vârstă a furat o icoană, s-a finalizat în cel mai bun mod posibil din punctul de vedere al învăţăturii creştine, prin îndreptarea păcătoasei. Femeia a venit la biserică cu icoana, ba mai mult, după câteva zile a mai adus încă o icoană, pe care a donat-o bisericii.

Furtul s-a petrecut pe 1 septembrie. Camerele de supraveghere instalate în Catedrala Ortodoxă din centrul localităţii au surprins, în jurul orei 14.20, imagini cu o femeie îmbrăcată îngrijit, care a intrat în biserică şi, după ce s-a asigurat că nu mai era nimeni în apropierea sa, şi-a făcut cruce în faţa icoanei cu Maica Domnului Ierusalimiţa (din Ierusalim), apoi a ridicat icoana din locul său şi s-a retras într-un loc mai dosnic. A pus icoana de mici dimensiuni într-o geantă şi a plecat. Icoana era una argintată, cu o valoare de piaţă de 300 de euro.

La câteva zile după ce preotul Nicolae Vîrtea, parohul de la Catedrala Ortodoxă ,,Pogorârea Sfântului Duh” din localitate, a depus reclamaţie la Poliţia municipiului Rădăuţi pentru furt, iar imaginile de pe camerele de supraveghere au ajuns în media, femeia a venit cu icoana la biserică.

„Marea noastră bucurie a fost că doamna în cauză a venit din proprie iniţiativă la biserică sâmbătă, pe 9 septembrie, a doua zi după sărbătoarea închinată Maicii Domnului. Aici a lucrat credem şi Maica Domnului. Noi am iertat-o pe loc pentru că Dumnezeu nu voieşte moartea păcătosului, ci ca acesta să se întoarcă şi să fie viu”, a spus preotul paroh.

Marea surpriză pentru paroh avea să vină ieri.

„Astăzi, 15 septembrie, dânsa a mai dus o icoană a ei pe care a dăruit-o bisericii, o icoană la fel de frumoasă pe care noi o vom păstra aici în biserică în sfântul altar”, a spus preotul paroh Nicolae Vîrtea.

El a spus că femeia a pus fapta reprobabilă pe seama unei depresii prin care a trecut.

Cum preotul a iertat-o pe femeie, asta înseamnă şi că nu va merge mai departe cu plângerea depusă la poliţie. La faptele de furt Codul Penal permite împăcarea părţilor, ceea ce înlătură automat şi răspunderea penală pentru autor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bătrâna care a furat o icoană din Catedrala Rădăuţi s-a căit şi a adus-o înapoi la biserică.
 Vizualizări articol: 3656 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Bătrâna care a furat o icoană din Catedrala Rădăuţi s-a căit şi a adus-o înapoi la biserică5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei