Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 sep 2017 - Anul XXII, nr. 206 (6622)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

A început şcoala!

Debut de an şcolar printre emoţii şi discursuri. Aproape 120.000 de elevi suceveni reiau cursurile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Forfotă, agitaţie, emoţie, râsete, dar şi revederi calde, căutări cu privirea şi poveşti amuzante din vacanţă. Într-un cuvânt, prima zi de şcoală după o vacanţă binemeritată.

În mare, la majoritatea unităţilor de învăţământ, festivităţile de deschidere au urmat acelaşi tipar – intonarea imnului, oficierea unui serviciu religios, prilej excelent de selfie-uri şi chicoteli, discursul conducerii, urmat de alte câteva luări de cuvânt ale invitaţilor.

La câteva unităţi de învăţământ, directorii s-au abătut de la obiceiul potrivit căruia oficialităţi locale susţin alocuţiuni în cadrul acestor festivităţi, chestiune trecută cu vederea atât de elevi, cât şi de cadrele didactice. 

De fapt, exceptând câţiva părinţi, unele cadre didactice şi o mână de jurnalişti, „luările de cuvânt” ale celor implicaţi n-au nici un impact, iar retorica „invitaţilor speciali” îi lasă indiferenţi pe elevi. Şi pe părinţi.

 

Bobocei de clasa pregătitoare şi liceeni, împreună la deschiderea anului şcolar de la Colegiul „Mihai Eminescu”

Forfotă a fost şi la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava, colegiu care şcolarizează de la preşcolari la liceeni, în total peste 1.500 de elevi şi copilaşi de grădiniţă frecventând unitatea. Instituţia a dat startul începutului de an şcolar la ora 9.00, când în curte s-au adunat copii, profesori şi părinţi.

Festivitatea s-a desfăşurat într-un climat dominat de bună dispoziţie, cu profesori binevoitori şi elevi lipsiţi de griji, însă conştienţi de responsabilităţile unui nou început şi de obligaţia de a onora şi în acest an cartea de vizită a instituţiei.

Directorul Colegiului „Mihai Eminescu”, prof. Renato Tronciu, le-a transmis celor prezenţi mesajul ministrului Educaţiei, Liviu Marian Pop, oficialul de la Bucureşti reiterând faptul că „educaţia a fost şi va rămâne un domeniu de interes major, mereu pe agenda publică” şi că îşi doreşte o educaţie „de calitate, captivantă şi coerentă pentru copiii României”.

Tronciu a mai trecut în revistă o serie dintre reuşitele elevilor din anul şcolar trecut, amintind de „zecile de premii la concursuri naţionale şi judeţene, la olimpiadele şcolare şi un bilanţ care certifică munca elevilor şi dascălilor”.

Acesta a mai menţionat că unitatea a continuat tradiţia colaborărilor prin derularea de parteneriate cu şcoli din Germania, Italia, Spania, Polonia, Olanda, colegiului fiindu-i reconfirmat titlul de şcoală europeană.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Debut de an şcolar printre emoţii şi discursuri. Aproape 120.000 de elevi suceveni reiau cursurile.
 Vizualizări articol: 1755 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Debut de an şcolar printre emoţii şi discursuri. Aproape 120.000 de elevi suceveni reiau cursurile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei