Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 aug 2017 - Anul XXII, nr. 194 (6610)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Exasperant

Un om de afaceri din Șcheia şi-a găsit pentru a şasea oară una dintre maşini spartă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un tânăr care deține o firmă în Șcheia şi-a găsit ieri una dintre maşini, o autoutilitară Mercedes, spartă, hoții furând din interior tot ce au găsit, o stație de amplificare, una de emisie-recepție, DVD-uri şi un monitor. Pentru Claudiu Corduneanu este a şasea oră când este călcat de spărgătorii de maşini pe proprietatea sa, unde îşi are firma. Omul este de-a dreptul exasperat, cu atât mai mult cu cât până acum polițiştii nu i-au găsit pe autori în nici unul dintre cazuri şi, automat, acesta nici nu şi-a mai recuperat ceva din ce i s-a furat.

Claudiu Corduneanu şi-a lăsat maşina parcată la societatea pe care o deține în Șcheia sâmbătă seară. Ieri dimineață, a găsit geamul lateral stânga spart, iar interiorul răvăşit în căutare de orice bun care poate fi valorificat.

„Mi-au luat tot ce au găsit în interior, au încercat mai întâi să spargă încuietoarea, să o forțeze, nu au reuşit, iar apoi au spart geamul. Domnul polițist care a venit la fața locului şi a făcut cercetări mi-a spus că nu s-au putut lua amprente pentru că a plouat. E a şasea oară când nimeni nu face nimic pentru noi, rămânem numai cu paguba”, a declarat, supărat, Claudiu Corduneanu.

Proprietarul a estimat prejudiciul la 2.000-3.000 de lei, însă este posibil ca paguba să fie şi mai mare, având în vedere distrugerile de la maşină, geamul, dar şi sistemul de închidere care a fost forțat violent, cel mai probabil cu o şurubelniță. Zona în care s-a dat spargerea este monitorizată video, însă până ieri nu fusese identificat încă momentul spargerii, având în vedere intervalul mare de sâmbătă şi până ieri dimineață.

Din păcate, problemele cu hoții sunt în continuare mari la Șcheia, chiar dacă numărul de fapte de furt a mai scăzut în ultima perioadă. Dacă în zona caselor noi din Șcheia, de lângă comunitatea de romi, furturile s-au rărit, hoții par să caute noi şi noi ținte, iar bunurile din incinta firmelor sunt ținte destul de uşoare.

Polițiştii la cer oamenilor din Șcheia prudență maximă în asigurarea bunurilor, montarea de sisteme de alarmare, iar în cazul maşinilor avertizează că bunurile lăsate înăuntru sunt cele care duc cel mai adesea la spargeri. Statistic, hoții sparg aproape întotdeauna maşinile în care observă, din exterior, măcar un bun pe care l-ar putea valorifica.

Postul comunal de Poliție Șcheia are în evidențe numeroase spargeri de maşini. În cele mai multe cazuri suspecții ori autorii identificați şi puşi sub acuzare sunt dintre localnicii de etnie romă, unii dintre ei minori.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un om de afaceri din Șcheia şi-a găsit pentru a şasea oară una dintre maşini spartă.
 Vizualizări articol: 6067 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un om de afaceri din Șcheia şi-a găsit pentru a şasea oară una dintre maşini spartă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei