Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 aug 2017 - Anul XXII, nr. 190 (6606)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Lămuriri

Lungu: „Nu din cauza primăriei nu s-a înscris echipa de rugby în Super Ligă!”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Nemulţumirea suporterilor suceveni vizavi de înscrierea echipei de rugby în Divizia Naţională de Seniori, în loc de Super Ligă, unde a promovat în urma victoriei împotriva celor de la CS Năvodari, pe 3 iunie, a stârnit multe comentarii negative şi chiar acuzaţii la adresa Primăriei Suceava, instituţia care a finanţat an de an acest sport cu sume consistente şi care s-a oferit să le dea mai mult decât triplul sumei acordate iniţial.

„Am văzut un material care m-a deranjat, cu rugby-ul retras din Super Ligă. Nu din cauza primăriei nu s-a înscris echipa de rugby în Super Ligă, ci din cauza unor exigenţe mari ale celor de la Federaţie. La două-trei zile după ce au promovat acolo, a venit la mine antrenorul Constantin Vlad, cu preşedintele CSM, Băiţan, şi vreo trei jucători, mi-au mulţumit pentru sprijinul acordat de-a lungul celor 13 ani în care echipa a primit finanţare de la Primăria Suceava. Am fost surprins, ba chiar şocat, când au spus că nu se vor înscrie în Super Ligă, dar nu din motive financiare, ci pentru că nu au jucători şi decât să se facă de râs în Super Ligă, mai bine rămân în Liga Naţională. De asemenea, antrenorul Vlad urma să se pensioneze şi nu mai poate fi plătit”, a spus primarul Sucevei, Ion Lungu.

Suma alocată anul acesta în bugetul local pentru finanţarea rugby-ului este de 150.000 de lei (1,5 miliarde lei vechi), dar, odată cu promovarea în Super Ligă, li s-a propus dublarea sumei, iar apoi mai mult decât triplarea ei – 500.000 lei.

Problema era că banii respectivi nu pot fi folosiţi de echipă decât pentru decontarea unor anumite cheltuieli, nu şi pentru salarii, cum au nevoie, legislaţia fiind strictă în această privinţă.

Mai mult, rugbiştii suceveni au fost la un pas de a juca meciurile pe Stadionul Areni, aceasta fiind una dintre solicitările lor către primărie.

 „Am spus că analizăm această solicitare, dar numai după ce se lămureşte situaţia cu Foresta. Nu trebuie să fii mare specialist în gazon, în condiţiile în care se joacă şi rugby şi fotbal acolo, într-o lună de zile devine arătură acolo.

Dar am spus că în măsura în care Foresta nu se înscrie în campionat ori se desfiinţează, sunt de acord să se joace rugby pe Areni”, a precizat Ion Lungu.

Nu în ultimul rând edilul sucevean s-a arătat nemulţumit de faptul că imediat ce sunt probleme la vreo echipă pe care municipalitatea o finanţează, toţi arată cu degetul spre primărie, care aproape că nu există atunci când lucrurile merg bine.

„Mă număr printre primarii curajoşi care dau bani la sport, alţii dau din umeri şi preferă să nu se lege la cap cu probleme. Atunci când sunt rezultate şi este bine, meritul este al antrenorilor, al jucătorilor şi al tuturor, mai puţin al primăriei, care îi finanţează, aşa cum se întâmplă şi la handbal, la rugby, dar când sunt probleme, primăria este vinovată”, a concluzionat Ion Lungu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu: „Nu din cauza primăriei nu s-a înscris echipa de rugby în Super Ligă!”.
 Vizualizări articol: 1834 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Lungu: „Nu din cauza primăriei nu s-a înscris echipa de rugby în Super Ligă!”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei