Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 aug 2017 - Anul XXII, nr. 187 (6603)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Festivalul de Artă Medievală „Ştefan cel Mare”

Spectacolele cu foc şi lasere din Cetatea Sucevei, perla Festivalului Medieval „Ştefan cel Mare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Cea de-a XI-a ediţie a Festivalului de Artă Medievală „Ştefan cel Mare” Suceava s-a dovedit a fi şi cea mai bogată în spectacole cu foc şi lasere, trei trupe renumite întrecându-se în reprezentaţii care mai de care mai interesante, păstrând vie atenţia publicului până în miez de noapte, trei zile la rând.

Îmbinând dansul cu manevrarea focului, cu efecte vizuale create prin manevrarea unor instrumente îmbibate cu soluţii arzătoare, dar şi interesante jocuri de lasere, totul desfăşurându-se pe acorduri muzicale antrenante, membrii acestora au creat spectacole tematice, cu trimiteri la mitologia populară, la poveştile spuse la gura sobei sau la cele care nu te lasă să dormi, în nopţile cu lună plină.

Tinerii „îmblânzitori ai focului”, veniţi din Braşov (Trupa Hypnosis), Târgu Mureş (Lupii de Foc), dar şi localnici cu care ne mândrim (Ordinul Solomonarilor), au fermecat publicul festivalului pe toată durata acestuia, demonstrând că sunt o adevărată perlă, dar care se arată doar după lăsarea întunericului.

Spectacolele lor, care au necesitat multe ore de pregătire şi repetiţii, precum Facerea, Solomanta şi Samca, susţinute de Ordinul Solomonarilor şi Straja Cetăţii Sucevei, demonstraţiile de virtuozitate ale Lupilor de Foc, elaboratele reprezentaţii cu foc şi lasere ale celor de la Hypnosis - Răpirea, Notre Dame, Vampiria, au fermecat publicul sucevean şi turiştii, făcând să merite efortul de a sta în picioare ore în şir, cu ochii aţintiţi spre frumoasele domniţe şi vajnicii cavaleri, toţi maeştri ai focului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spectacolele cu foc şi lasere din Cetatea Sucevei, perla Festivalului Medieval „Ştefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 2051 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Spectacolele cu foc şi lasere din Cetatea Sucevei, perla Festivalului Medieval „Ştefan cel Mare”4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supă rece Gazpacho (albă) Un răsfăț răcoros pentru zile fierbinți este această rețetă de origini andaluze, care se pregătește repede, este consistentă și nu necesită stat în bucătărie la căldură. Un blender sau un mixer vertical e piesa centrală pentru pregătire.Avem... Citeşte