Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 aug 2017 - Anul XXII, nr. 187 (6603)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Festivalul de Artă Medievală „Ştefan cel Mare”

Cascadoriile cu cai, frumoasele surprize ale Festivalului Medieval de la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O prezenţă apreciată de publicul tânăr, dar şi de cel adult, la Festivalul Medieval de la Suceava, a fost, fără îndoială, cea a spectacolelor cu cai, susţinute de cascadorii lui  Vali Vasilescu.

Desfăşurate în şanţul de apărare al Cetăţii de Scaun a Sucevei, spectacolele, care au avut loc pe înserate, au adus în faţa publicului numeros frumoase exemplare de cai de rasă, de la alb imaculat la negri ca smoala, toţi foarte ascultători şi învăţaţi să facă „figuri”, precum îngenuncherea în nisip, un pas mai deosebit sau ridicarea pe picioarele din spate, într-o arcuire splendidă.

Chiar dacă doar simpla prezenţă a cailor şi a călăreţilor era de ajuns să stârnească interesul publicului, echipa Oval Production Group a pregătit şi o serie de reconstituiri istorice, amestecate cu fărâme de mitologie populară.

Aşa a rezultat spectacolul „Zmeul”, în care atacul marelui sultan, conducător al oştirilor câtă frunză şi iarbă ale Semilunei, a destrămat momentele de fericire ale moldovenilor, ce sărbătoreau recoltele îmbelşugate prin joc şi voie bună.

Înfrânt în luptă, Ştefan, voievodul Moldovei, plânge amarnic moartea oştenilor săi şi destinul crunt al ţării, cuprinsă de tăvălugul otoman.

Ridicată din ţărână cu puterea credinţei, oastea lui Ştefan duce o nouă luptă contra otomanilor conduşi de aprigul lor sultan, înfăţişat ca un zmeu călare pe patru cai odată!

De această dată având loc chiar o confruntare directă între voievodul moldovean şi sultan, sorţii se arată de partea moldovenilor, care-i pun pe fugă pe turci.

Spectacolul, excelentă îmbinare de demonstraţii de virtuozitate în domeniul cascadoriilor cu cai, muzică ambientală, demonstraţii de luptă şi un fir narativ uşor de urmărit pentru toate vârstele, a readus în cetatea de Scaun a Sucevei, la Festivalul de Artă Medievală, frumoşii cai şi pricepuţii cascadori, a căror lipsă s-a făcut simţită la alte ediţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cascadoriile cu cai, frumoasele surprize ale Festivalului Medieval de la Suceava.
 Vizualizări articol: 2287 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Cascadoriile cu cai, frumoasele surprize ale Festivalului Medieval de la Suceava5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supă rece Gazpacho (albă) Un răsfăț răcoros pentru zile fierbinți este această rețetă de origini andaluze, care se pregătește repede, este consistentă și nu necesită stat în bucătărie la căldură. Un blender sau un mixer vertical e piesa centrală pentru pregătire.Avem... Citeşte