Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 aug 2017 - Anul XXII, nr. 182 (6598)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Evenimente

Au început Zilele Culturii Urbane la „Uzina de apă” Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Vineri, la fosta Uzină de apă a Sucevei, o clădire cu rol industrial, transformată într-un spaţiu expoziţional, educativ sau chiar cu rol de găzduire a unor spectacole neconvenţionale, a avut loc deschiderea oficială a celei de-a VI-a ediţii a  evenimentului Zilele Culturii Urbane, organizat de Ordinul Arhitecţilor din România – filiala Suceava.

Manifestarea, devenită deja o tradiţie, are în acest an ca temă „Patrimoniul arhitectural între generaţii”.

Tocmai de aceea, Constantin Gorcea, preşedintele OAR Suceava, în calitate de gazdă,  şi-a exprimat mulţumirea de a vedea prezente la eveniment foarte multe generaţii, care pot astfel să interacţioneze şi eventual să colaboreze.

Manifestările, care marchează şi aniversarea a 105 ani de la darea în folosinţă a fostei Uzine de apă a municipiului, beneficiază şi de prezenţa unor oaspeţi importanţi, fiind prezente delegaţiile ale arhitecţilor din Ucraina şi Republica Moldova, dar şi conducerea Uniunii Arhitecţilor din România şi cea a Ordinului Arhitecţilor din România.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Viorel Seredenciuc a ţinut să remarce că fosta Uzină de apă, clădire cu o vechime impresionantă, este cel mai bun exemplu că arhitectura este o artă.

El a lansat şi o provocare, dar în acelaşi timp şi o rugăminte pentru arhitecţi, să vină cu idei pentru amenajarea unei săli a Unirii, la Palatul Administrativ, pentru sărbătorirea Centenarului, în 2018.

„Doresc să putem construi ceva frumos, care să rămână încă 100 de ani de acum încolo”, a spus Seredenciuc.

Primăria Suceava a fost reprezentată de consilierul local Angela Zarojanu, care, în calitate de membru în Consiliul de Administraţie a Teatrului „Matei Vişniec”, şi-a exprimat dorinţa de a cuprinde în continuare această locaţie în lista de desfăşurare a unor spectacole de teatru neconvenţionale.

În programul evenimentelor de vineri s-a numărat şi vernisarea expoziţiei „Patrimoniul arhitectural între trecut şi viitor”, Constantin Gorcea, preşedintele OAR Suceava, menţionând că „pe lângă zilele culturii medievale, Zilele Sucevei etc., suntem oraş, iar patrimoniul este important să fie contemporan, modern”.

Zilele Culturii Urbane la „Uzina de apă” Suceava au continuat cu conferinţe de specialitate, proiecţii de film - „Casa Enescu de la Mihăileni” şi „Urzeala în doi”, dar şi cu un eveniment muzical – un recital de chitară cu Marius Mur Vrânceanu.

Sâmbătă, întregul program este făcut în jurul conferinţei „Patrimoniul arhitectural între generaţii”, care se desfăşoară între orele 10.00-19.00.

Duminică va fi Ziua porţilor deschise la „Uzina de apă”, între orele 11.00-17.00, pentru cei care vor să vadă transformările făcute la fosta clădire cu rol industrial.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Au început Zilele Culturii Urbane la „Uzina de apă” Suceava.
 Vizualizări articol: 2678 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Au început Zilele Culturii Urbane la „Uzina de apă” Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei