Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 aug 2017 - Anul XXII, nr. 178 (6594)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Foc mocnit

Incendiu izbucnit luni dimineaţă la Magazinul General din Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un incendiu a izbucnit luni dimineaţă în incinta Magazinului General din municipiul Rădăuţi. Câţiva trecători au sesizat fumul ieşind din subsolul aripei noi a magazinului, în jurul orei 07.10, şi au dat alarma la 112. La faţa locului au ajuns trei echipaje de pompieri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Rădăuţi, care au constatat că incendiul se manifesta în subsolul magazinului. La sosirea lor existau degajări mari de fum în exterior, care au pătruns în spaţiile comerciale din clădire. În momentul pătrunderii echipajelor în subsolul clădirii, ardeau mocnit izolaţiile din material plastic ale unor cabluri electrice. Fumul degajat de la arderea cablurilor a degradat pereţii subsolului pe o suprafaţă de 15 metri pătraţi, fiind nevoie de ventilarea spaţiilor comerciale pentru eliminarea fumului.

Plutonierul adjutant Luţă, de la Detaşamentul de Pompieri Rădăuţi, ne-a declarat la faţa locului: ”Am fost anunţaţi prin 112 despre izbucnirea unui incendiu la subsolul Magazinului General din Rădăuţi. Ne-am deplasat cu două autospeciale, una de mică şi alta de mare capacitate, şi cu un ventilator. La locul intervenţiei era inundat cu fum subsolul clădirii.”

La ora izbucnirii incendiului, în magazin nu se afla nimeni şi nu a fost nevoie de evacuări de persoane.În urma cercetărilor făcute la locul incendiului după stingerea acestuia, în jurul orei 08.35, s-a stabilit că focul a izbucnit din cauza efectului termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect.

 

Clădirea Magazinului General Rădăuţi, în curs de autorizare ISU

Magazinul General din Rădăuţi aparţine omului de afaceri Iacov Plămadă din localitate, care ne-a declarat: ”Incendiul de astăzi a vizat câteva cabluri electrice din subsolul clădirii, care au ars mocnit şi au făcut mai mult fum. Clădirea Magazinului General se află în curs de autorizare din punct de vedere al securităţii la incendiu, după ce noi am depus la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă <Bucovina> Suceava întreaga documentaţie pentru obţinerea avizului şi a autorizaţiei de securitate la incendiu.”

În urmă cu un an şi jumătate, la mijlocul lunii februarie 2016, Magazinul General Rădăuţi a fost închis de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, care au constatat lipsa instalaţiilor de avertizare şi stingere şi au aplicat mai multe amenzi. De această dată, reprezentanţii inspectoratului analizează întreaga documentaţie, pentru a lua decizia autorizării centrului comercial din municipiul Rădăuţi până la mijlocul lunii septembrie a acestui an.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Incendiu izbucnit luni dimineaţă la Magazinul General din Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 2554 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Incendiu izbucnit luni dimineaţă la Magazinul General din Rădăuţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei