Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 iul 2017 - Anul XXII, nr. 168 (6584)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Înverşunare

Criminalul poliţistului nu are în continuare nici un regret şi a cerut să fie pus în libertate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Bestia care l-a ucis pe poliţistul Sorin Vezeteu, pe peronul Gării din Burdujeni, cu multiple lovituri de cuţit, a fost adusă, ieri, din arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, în faţa magistraţilor Curţii de Apel Suceava, unde s-a judecat contestaţia sa împotriva măsurii arestării preventive.

Escortat de poliţiştii de la arest, dar şi de patru cagulişti de la Serviciul de Acţiuni Speciale, Ioan Beşa a avut aceeaşi atitudine în faţa camerelor de luat vederi.

„Nu îmi pare rău”, a spus cu înverşunare Beşa. Aşadar, în continuare nici o urmă de regret din partea individului care a luat viaţa unui om în vârstă de 38 de ani, tată a doi copii, unul de 5 şi unul de 7 ani.

 

Închis în Spania, pus pe răzbunare la Suceava

La ieşirea de la instanţă, Ioan Beşa, care are doar 23 de ani, a fost întrebat de reporteri dacă a avut ceva personal cu poliţistul Sorin Vezeteu.

„Sunt nişte abuzatori care lucrează nedreptatea, ca să se ştie”, a spus incoerent Beşa, referindu-se la poliţişti. În aceste condiţii, pare din ce în ce mai clar că Beşa a vrut să omoare un poliţist pentru că a fost închis de autorităţile judiciare din Spania. O minte bolnavă şi total incoerentă, care însă a reuşit să nenorocească o familie şi să şocheze o ţară întreagă.

Interesant este că în faţa procurorului criminalist Ioan Beşa a refuzat să facă oficial orice declaraţie, prelevându-se de acest drept.

 

Avocat din oficiu: "Inculpatul arată că măsura de arestare preventivă nu este potrivită pentru el"

Vasile Ciubotaru, avocatul care era ieri de serviciu şi a fost desemnat să-l reprezinte pe Beşa, a declarat:

„Inculpatul a formulat o contestaţie împotriva încheierii prin care a fost luată măsura arestării preventive pentru 30 de zile. Inculpatul se apără susţinând că va da declaraţii în faţa instanţei, când va fi judecat. Am solicitat să se aibă în vedere contestaţia acestuia, el arătând că măsura de arestare preventivă nu este potrivită pentru el”, a explicat avocatul. Oricât ar părea de hilar în acest caz de omor clar ca lumina zilei, sunt o serie de paşi procedurali care trebuie respectaţi. Unul dintre ele este dreptul inculpatului de a se apăra şi de a contesta măsura de arestare preventivă.

Curtea de Apel Suceava a respins contestaţia lui Beşa şi a menţinut măsura de arestare preventivă a acestuia.

 

Filmul unei crime groaznice

Joia trecută, în jurul orei 21.30, poliţistul Sorin Vezeteu era de serviciu la Postul de Poliţie din Gara Burdujeni. Colegul cu care era de serviciu era plecat într-o misiune de patrulare în tren, cu şeful Serviciului Judeţean al Poliţiei Transporturi Suceava.

Șocanta crimă s-a consumat în aproximativ 50 de secunde.

Criminalul a scos un cuţit dintr-un rucsac şi l-a lovit pe poliţistul care se afla pe peron din spate, în zona gâtului. În lupta crâncenă care a urmat cei doi s-au prăbuşit la pământ, unde Beşa a continuat să-l înjunghie pe poliţist. Doi martori oculari au intervenit, unul reuşind să-l îndepărteze pe criminal de pe victimă, însă din păcate destul de târziu, după ce lovitura de cuţit fatală, în inimă, era dată. Poliţistul a fost înjunghiat de aproape 40 de ori, însă lovitura fatală a fost cea care i-a străpuns inima în jur de 2 centimetri. Multă lume se întreabă şi se va întreba încă multă vreme dacă oamenii care au fost de faţă nu ar fi trebuit să intervină mai repede. Este greu însă să judecăm. Cert este că autorul a acţionat cu foarte multă ferocitate, iar poliţistul a avut mult ghinion, de la atacul prin surprindere şi până la lovitura fatală care ar fi putut să rateze cordul, dacă şansa ar fi fost de partea sa.

 

Un dosar clar din punctul de vedere al anchetei

Un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a preluat ancheta într-un dosar care, din punctul de vedere al cercetării, este foarte simplu. 

Probele sunt foarte clare, autorul este cunoscut şi nu face declaraţii în apărarea sa. Probabil că dosarul urmează a fi trimis foarte curând în instanţă.

Rămâne de văzut şi încadrarea faptei sub care Beşa va fi trimis în judecată. Dacă i se va reţine omorul calificat cu premeditare, sub forma ultrajului, acesta poate lua uşor închisoare pe viaţă.

 

Probe de sânge şi urină pentru examen toxicologic şi expertiză psihologică

Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a solicitat instanţei de judecată admiterea cererii de examinarea fizică a lui Ioan Beşa, în modalitatea prelevării de probe biologice specifice, sânge şi urină, exclusiv sub aspect toxicologic. Solicitarea a fost admisă de Tribunalul Suceava, astfel că în scurt timp se va şti şi dacă individul consumase droguri.

Mama acestuia, Melania Beşa, a declarat că atât Ioan Beşa cât şi fratele său mai mare, Alexandru Beşa, condamnat pentru agresarea a cinci poliţişti, au avut probleme mari cu drogurile. Sigur că o astfel de abordare poate ascunde şi încercarea mamei de a-şi disculpa cumva fiii.

Procurorii au mai dispus şi o expertiză psihologică privind discernământul individului în vârstă de 23 de ani.   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Criminalul poliţistului nu are în continuare nici un regret şi a cerut să fie pus în libertate.
 Vizualizări articol: 11816 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Criminalul poliţistului nu are în continuare nici un regret şi a cerut să fie pus în libertate5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Psihopati - In Suceava trimis de
(28 iul 2017, 10:05:52
Aveti idee cati psihopati ca el sunt in Suceava - sunt multi. Faci plangere la politie ca esti atacat in plina strada, ca esti udat in plina iarna cu furtunul, ca arunca cu materii fecale in tine si copii tai ca iti fura din curte si multe altele. Ceri ordin de protectie, faci reclamatii la Protectia Copilului si nu rezolvi nimic. Justitia e oarba pentru ca vezi tu, ei sunt cu probleme psihice si au drepturi ma multe ca tine pentru ca sunt bolnavi. Si ne miram ca suntem omorati in propriile case si in timpul serviciului. Cei ca el de la prima abatere trebuie tratati de psihiatrii nu lasati in continuare liberi pentru a ajunge la nebuniile astea.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei