Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 iul 2017 - Anul XXII, nr. 160 (6576)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Anchetă finalizată

Șoferul care a forţat semaforul şi a omorât un copil pe trecerea de pietoni, trimis în judecată pentru ucidere din culpă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a finalizat ancheta în cazul unuia din cele mai dramatice accidente care au avut loc în  municipiul Suceava, soldat cu accidentarea mortală a unui copil în vârstă de 10 ani, pe trecerea de pietoni semaforizată de pe strada Grigore Alexandru Ghica, la ieşirea din Suceava spre Rădăuţi. Autorul accidentului, Paul Florin Ududec, un tânăr de doar 19 ani, a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă. Aşa cum era evident încă de la început, şoferul a provocat accidentul pentru că a încercat să forţeze trecerea la semafor. Cu alte cuvinte, acesta a intrat cu maşina în intersecţie când avea deja culoarea roşie, iar ce a urmat a fost înfiorător. Un copil de 10 ani a fost călcat de maşină, iar alţi trei au fost aproape de o soartă asemănătoare. 

 

Un accident de coşmar

Pe 10 septembrie 2016, Dafin Junior Băcilă, în vârstă de 10 ani, a plecat de acasă împreună cu fratele său mai mic, Laur Dominic, de 8 ani, şi încă doi copii, cu intenţia de a ajunge la stadionul din Iţcani, pentru a juca fotbal. Cei patru s-au deplasat înspre trecerea de pietoni semaforizată de lângă Tipografia Celestin. În momentul în care s-au angajat în traversare, o autoutilitară care venea dinspre Suceava, condusă de Paul Florin Ududec, în vârstă de 19 ani, din Milişăuţi, a trecut la propriu prin grupul de copii. Trei au reuşit să se ferească în ultima clipă, însă Dafin Junior Băcilă a fost lovit în plin şi proiectat la peste zece metri distanţă, pe trotuar.

Copilul a ajuns la Spitalul Judeţean Suceava în şoc hemoragic, cu leziuni foarte grave la cap. El a murit după cinci zile de comă, în care medicii nu i-au dat şanse prea multe de supravieţuire.

 

Concluziile clare ale procurorilor

Concluzia procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava este clară:

„Inculpatul a condus autoutilitara marca Mercedes Sprinter cu nr. de înmatriculare SV-18-UPF pe strada Grigore Alexandru Ghica din municipiul Suceava, iar când  ajuns la intersecţia dirijată cu strada Zefirului, nu a respectat semnificaţia culorii roşii a semaforului electric şi l-a accidentat mortal pe minorul B.D.J., care se afla angajat în traversarea părţii carosabile pe marcaj pietonal, la culoarea verde a semaforului electric”.

Procurorii au explicat, într-un comunicat de presă, că accidentul a fost cauzat de comportamentul în trafic al conducătorului auto, care în momentele premergătoare accidentului nu a respectat dispoziţiile prevăzute de OUG 195/2002, mai exact nu a oprit la culoarea roşie a semaforului.  

 

Ancheta preliminară a poliţiei îl indica vinovat pe copil

Ancheta în cazul acestui accident a început cu stângul, poliţistul rutier care a anchetat cazul stabilind iniţial, în cazul anchetei preliminare, că accidentul s-a produs din cauză că băiatul de 10 ani a traversat neregulamentar. Din fericire, imaginile surprinse de o cameră video au arătat cum au stat lucrurile, iar toate indiciile de pe imagini au demonstrat că şoferul avea culoarea roşie în momentul premergător impactului. Nu mai vorbim de lipsa oricărei conduite preventive a acestuia în imediata apropiere a unei treceri de pietoni.

Monitorul de Suceava a fost primul care a semnalat, în baza imaginilor video, că accidentul s-a produs în condiţii total diferite şi că cei patru copii au aşteptat culoarea verde şi apoi s-au angajat în traversare. Reporterii Monitorului de Suceava i-au găsit inclusiv pe martorii direcţi, cei care se aflau la volanul celorlalte maşini care s-au aflat în intersecţie în acel moment, iar aceştia au confirmat şi ei ceea ce era evident pe imagini. Ulterior publicării în mass-media a imaginilor video, autorul accidentului a fost reţinut pentru 24 de ore de către procurori, după care a fost plasat sub control judiciar. Măsura reţinerii a fost luată pe 1 octombrie 2016, deci la 20 de zile de la accident, fapt total atipic, dar care s-a bazat pe noua probă foarte clară, imaginile video. 

Paul Florin Ududec a fost trimis acum în judecată pentru ucidere din culpă, sub măsura controlului judiciar. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Șoferul care a forţat semaforul şi a omorât un copil pe trecerea de pietoni, trimis în judecată pentru ucidere din culpă.
 Vizualizări articol: 3257 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Șoferul care a forţat semaforul şi a omorât un copil pe trecerea de pietoni, trimis în judecată pentru ucidere din culpă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei