Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 iun 2017 - Anul XXII, nr. 144 (6560)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Probleme de mediu

Groapă de gunoi lângă case şi biserică, la Fântânele

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Problema gunoaielor aruncate pe câmp rămâne din păcate una des întâlnită în localităţile judeţului, la ani buni de zile de când astfel de practici sunt pedepsite aspru de legislaţia în vigoare. După problemele semnalate de cotidianul nostru la Bosanci şi Zamostea, localnicii din Fântânele ne-au sesizat că şi în satul lor există o groapă de gunoi care ia proporţii.

Reporterii Monitorului de Suceava s-au deplasat zilele trecute la Fântânele, unde au găsit un depozit mare de deşeuri. Spre deosebire de Bosanci şi Zamostea, groapa de gunoi ilegală este foarte aproape de zona locuită. În apropiere sunt mai multe case, dar şi biserica din Fântânele.

Unul dintre localnicii care au case în apropiere, Mihai Prisacaru, spune că mirosul de gunoi a devenit insuportabil de când au crescut temperaturile.

„Mai aduceau gunoi oamenii de prin sat, însă acum, vara asta, s-a adus gunoi din toată comuna, plus deşeuri de la demolări”, ne-a relatat bărbatul. Mihai Prisacaru spune că inclusiv maşina de transport gunoi a Primăriei comunei Fântânele a descărcat deşeuri în mai multe rânduri în această vară. Cert este că acolo s-a depozitat recent gunoi proaspăt, după cum am constatat la faţa locului.

Oamenii dau vina pe cei de la primărie, unii direct, alţii mai discret.

La puţin timp după ce reporterii Monitorului de Suceava au ajuns la Fântânele, un utilaj al primăriei a ajuns la faţa locului şi a demarat o operaţiune de igienizare. Mai exact a început să împingă deşeurile spre un hău acoperit de vegetaţie. În zonă a ajuns şi Constantin Leonte, consilierul primarului din Fântânele, care spune că gunoaiele nu sunt aruncate din maşina primăriei, ci de localnici: „Noi am tot făcut curăţenie aici, le-am lăsat oamenilor numere de telefon, să ne sune când cineva aruncă gunoi, însă nimeni nu sesizează nimic. Noi am adus doar molozul, ca să astupăm, să nivelăm. Singura soluţie e să îngrădim locul şi să facem spaţiu verde, altfel oamenii vor arunca în continuare. E un loc în care s-a format o groapă după ce acum mulţi ani sătenii au luat chirpici pentru construcţii şi oamenii nu înţeleg să nu mai arunce gunoi”.

Constantin Leonte a mai precizat că Primăria Fântânele are serviciu de salubritate şi contract pentru transportul deşeurilor la un depozit autorizat.

Oamenii care stau în apropiere de groapa de gunoi nu au sesizat încă Garda de Mediu Suceava, însă au spus că o vor face cât de curând. Inspectorii Gărzii de Mediu sunt cei care pot stabili măsurile care se impun pentru ca o astfel de situaţie jenantă şi anormală să nu se perpetueze. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Groapă de gunoi lângă case şi biserică, la Fântânele.
 Vizualizări articol: 2208 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Groapă de gunoi lângă case şi biserică, la Fântânele0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei