Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 iun 2017 - Anul XXII, nr. 141 (6557)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

La Zilele Sucevei

Nicolae Botgros şi „Lăutarii” de la Chişinău au fermecat publicul sucevean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Ediţia din acest an a Zilelor Sucevei s-a bucurat de prezenţa unui artist de excepţie, foarte îndrăgit în întreaga lume – Nicolae Botgros.

Împreună cu membrii arhicunoscutului Ansamblu „Lăutarii”, din Chişinău, la conducerea căruia se află de aproape 40 de ani, dar şi cu valoroşi interpreţi suceveni de muzică populară - Ana Ilca Mureşan, Cristina Gheorghiu, Adriana Bucevschi, Andra Matei, maestrul Botgros a realizat un spectacol extraordinar, care a făcut mii de suceveni să se bucure, să cânte şi să danseze alături de cei de pe scenă.

Considerat „un magician al viorii” dar şi dirijorul celei mai bune orchestre de muzică populară, cunoscută şi apreciată pe plan internaţional, Nicolae Botgros şi-a făcut apariţia pe scena Zilelor Sucevei după o absenţă de 10 ani, timp în care a purtat muzica tradiţională românească peste mări şi ţări.

Vesel, energic, parcă veşnic tânăr, Nicolae Botgros a dat viaţă scenei de cum a ajuns în faţa miilor de spectatori din parcarea Iulius Mall Suceava, care a găzduit evenimentul.

Pe acorduri vesele, pline de energie, maestrul muzicii populare, iute ca un titirez, cu mâinile mereu ridicate în aer, îndrumând ritmurile întregii orchestre, i-a fermecat imediat pe suceveni, fiind primit cu ropote zgomotoase de aplauze şi strigăte de bun venit.

Ca prin farmec, numărul spectatorilor s-a dublat, parcarea devenind neîncăpătoare, mai ales că unii, cuprinşi de magia muzicii, deja dănţuiau pe loc.

Prezentatorul evenimentelor din cadrul Zilelor Sucevei, Ovidiu Rusu, a anunţat că maestrul Botgros, cu a sa inimă mare, plină de generozitate, a adus, pe lângă invitaţii din program, proprii săi invitaţi, din Basarabia, încât spectatorii vor avea parte de un regal de muzică bună. Şi aşa a fost, timp de câteva ore, Nicolae Botgros, „Lăutarii” şi ai lor invitaţi au cântat şi i-au încântat pe suceveni, la Zilele Oraşului.

Nu întâmplător primul dintre invitaţi a fost o tânără şi frumoasă suceveană, interpretă de muzică populară, Andra Matei, cu care maestrul Botgros a lucrat la lansarea unui nou album. Cu lacrimi în ochi, suceveanca a mulţumit maestrului Nicolae Botgros pentru ajutorul său nepreţuit, pentru frumoasa surpriză făcută de primarul Ion Lungu, care a sunat-o chiar de ziua sa, pentru a o invita să cânte la Zilele Oraşului, după care a făcut tuturor celor prezenţi dovada că merită pe deplin să fie pusă în valoare.

Dacă ziua de sâmbătă a fost dedicată folclorului, cea de duminică a fost mai mult cea a muzicii uşoare, invitaţi speciali fiind Bere Gratis, Nineka şi Celia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nicolae Botgros şi „Lăutarii” de la Chişinău au fermecat publicul sucevean.
 Vizualizări articol: 2631 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nicolae Botgros şi „Lăutarii” de la Chişinău au fermecat publicul sucevean0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciorbă rapidă de salată verde Dacă ne grăbim foarte tare, dacă e cald şi nu ne atrage deloc ideea de a sta cu orele în bucătărie, dar şi dacă vrem un preparat uşor şi plăcut, această ciorbă este o idee bună.Avem nevoie de:O salată verde mare, 150 g costiţă afumată, 1 ou, o... Citeşte