Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 iun 2017 - Anul XXII, nr. 139 (6555)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Investiţie de durată

Gaz metan pentru Burdujeni Sat și cartierul Tinereţii, aprobat în Consiliul Local Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Locuitorii din două cartiere ale municipiului Suceava vor beneficia de o investiţie de peste un milion de euro, prin care urmează să le fie facilitat accesul la gaz metan.

Decizia, luată în ședinţa de ieri a Consiliului local Suceava, vizează extinderea reţelei de gaz metan în cartierul Burdujeni Sat, precum și în Cartierul Tinereţii, de pe Dealul Mănăstirii.

Studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici ai investiţiei „Reţea gaz metan și cartierul Tineretului DN 29” prevede extinderea acestor reţele de utilităţi pe un număr de 33 de străzi, beneficiari direcţi fiind locuitorii a peste 1.300 de imobile (case, societăţi comerciale).

„Mai facem astăzi un pas important în aducerea gazului metan în Burdujeni Sat, după ce în luna martie am aprobat contractul de asociere între noi și E.ON Gaz”, a spus iniţiatorul proiectului de hotărâre, primarul Ion Lungu.

Valoarea totală a indicatorilor tehnico-economici depășește cinci milioane de lei, dar la licitaţie, costurile de execuţie sunt de obicei mai mici.

Noua reţea de gaz metan se va întinde pe 28,5 km, urmând să fie realizată din conducte de diferite tipuri. Astfel, urmează să fie montaţi aproape 1.100 metri liniari de conductă de repartiţie de presiune medie, 27.555 metri liniari de conductă de distribuţie de presiune redusă, din polietilenă, 70 de metri liniari de conductă de oţel, precum și o staţie de reglare-măsurare de 6.000 de Nmc/h.

Durata de realizare a investiţiei este de 36 de luni de la începerea lucrărilor.

Străzile din Burdujeni Sat pe care va fi extinsă reţeaua de gaz metan sunt: 22 Decembrie, Căpitan Grigore Andrei, Iasomiei, Alunului, Eternităţii, Spicului, Ștefan Răzvan, Titu Maiorescu, Marin Preda, Camil Petrescu, Înfrăţirii, Ștefan Luchian, Crângului, Ioan Nistor, Dobrilă Eugen, Făgetului, Molidului, Plevnei, Ecaterina Teodororiu, Pictor Panaitean,  Victor Babeș, Mioriţei, Căprioarei, Lev Tolstoi, Tiberiu Popeia, Pietrăriei, Vasile Pârvan, Cuza Vodă.

Străzile din cartierul de pe Dealul Mănăstirii sunt: Mircea Hrișcă, Demostene Botez, Eusebiu Camilar, Mircea Motrici și Constantin Sofroni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gaz metan pentru Burdujeni Sat și cartierul Tinereţii, aprobat în Consiliul Local Suceava.
 Vizualizări articol: 2516 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gaz metan pentru Burdujeni Sat și cartierul Tinereţii, aprobat în Consiliul Local Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei