Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 iun 2017 - Anul XXII, nr. 137 (6553)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Amenajări rutiere

Un nou sens giratoriu în municipiul Suceava, de săptămâna viitoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Cele mai noi lucrări de sistematizare rutieră din municipiul Suceava se execută în prezent în cartierul Zamca, unde se configurează un nou sens giratoriu.

Realizarea acestuia a fost condiţia impusă de municipalitatea suceveană pentru autorizarea construirii unui nou supermarket LIDL, pe terenul fostei UGIRA.

„Prin documentaţia urbanistică li s-a impus amenajarea unui nou sens giratoriu. Solicitarea lor de a construi acel spaţiu comercial a fost respinsă în Consiliul Local și în comisia tehnică de urbanism, până când au fost de acord să amenajeze acest nou sens giratoriu. Aceasta este soluţia dată de specialiști, sperăm să funcţioneze și în practică, nu doar în teorie”, a spus viceprimarul Lucian Harșovschi, care a insistat ca întâi să se facă sensul giratoriu și abia apoi să dea liber la construit.

„Vom lucra la acest sens giratoriu până când se optimizează traficul rutier în zonă. Pentru cei care veneau din Zamca și mergeau spre Mărășești, culoarea semaforul se schimba de trei-patru ori până puteau vira la dreapta. Acest lucru nu se va mai întâmpla cu noua soluţie. Așteptăm să fie pus în funcţiune sensul giratoriu, va exista apoi o perioadă de două-trei săptămâni de probe, după care ne vom da acceptul final pe soluţia tehnică, dacă nu mai este nevoie să fie făcute modificări. Important este să fie protejaţi cei care trec pe acolo, dar să avem și un timp rezonabil pentru cei care circulă prin Zamca, pentru a nu crea noi ambuteiaje în trafic”, a explicat viceprimarul sucevean.

Amplul sens giratoriu la intersecţia străzilor Zamca și Mărășești va fi făcut pe domeniul public al municipalităţii, iar o parte pe terenul celor de la LIDL, cedat special în acest scop.

Zona carosabilă a sensului giratoriu care trebuie amenajat acolo va avea o deschidere de 5,4 metri, încât va permite trecerea simultană a două autovehicule, în același timp.

Semaforizarea din acea intersecţie urmează să fie anulată, iar corpurile de semnalizare vor fi utilizate în alte intersecţii.

Planurile de construire a noului LIDL pe cei 6.098 de mp de teren eliberat de construcţii pe terenul fostei UGIRA includ amenajarea a aproximativ 90 de locuri de parcare, căi de acces, spaţii verzi pe 333 mp, dar și a două guri de intrare-ieșire, una pe strada Zamca și alta pe Mărășești.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un nou sens giratoriu în municipiul Suceava, de săptămâna viitoare.
 Vizualizări articol: 6310 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Un nou sens giratoriu în municipiul Suceava, de săptămâna viitoare5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei