Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 iun 2017 - Anul XXII, nr. 131 (6547)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Suceava

Lucrările de termoficare au început, fără a mai fi oprită apa caldă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Lucrările de reabilitare a trei puncte termice şi a reţelelor de distribuţie aferente acestora au demarat începând de săptămâna aceasta, din cartierul Zamca, primele săpături fiind efectuate deja la pe strada Ion Neculce, între blocuri.

Din fericire, oprirea apei calde, măsură care ar fi nemulţumit pe mulţi dintre locuitorii acestui cartier, nu este necesară o bună perioadă de timp, pentru că traseul noilor conducte nu coincide cu al celor existente deja în pământ.

Drept urmare, furnizarea apei calde va fi menţinută în această perioadă toridă, de vară, urmând ca întreruperea temporară a acestui serviciu să se facă atunci când se va ajunge la faza de racordare a noilor conducte la reţelele existente, după cum au explicat ieri constructorii, la comandamentul convocat la sediul Primăriei Suceava.

„Asta este o veste bună!”, a spus primarul Ion Lungu, care a solicitat să fie demarate, cât de curând, lucrările de termoficare şi în celelalte zone cuprinse în proiect, Centru şi Obcini.

Cerinţa sa a fost primită cu reticenţă de reprezentanţii firmei bucureştene Consix, care au întrebat dacă sunt bani şi pentru celelalte cartiere.

„Văd că vorbim chinezeşte. Au fost la noi reprezentanţii firmei executante, le-am explicat structura de finanţare a acestor lucrări, faptul că aşteptăm o sumă consistentă de la Guvern, dar văd că nu au priceput că se pot apuca de întregul proiect. Banii de la primărie sunt, în vreo lună de zile vor veni şi banii de la Guvern.  Ei s-au apucat doar de lotul de pe Zamca, dar le-am solicitat să lucreze în toate cele trei zone – Zamca, Centru şi Obcini, pentru a finaliza lucrările până la sosirea sezonului rece”, a spus Ion Lungu, care va merge săptămâna aceasta la Bucureşti, pentru a discuta inclusiv de finanţarea lucrărilor de termoficare. Anul trecut, municipalitatea suceveană a primit 8,3 milioane de lei de la bugetul de stat pentru efectuarea acestor lucrări, dar prea târziu, când nu mai puteau fi folosiţi, încât au trebuit să fie returnaţi.

Tocmai pe acele fonduri se bazează municipalitatea suceveană, că le va primi din nou, discuţii pe această temă fiind deja purtate cu oficialităţile din Capitală.

Nu în ultimul rând, edilul sucevean a cerut firmei care lucrează pe reţelele de termoficare ca atunci când se va ajunge la racorduri, acestea să fie făcute în ritm alert, inclusiv noaptea, încât oprirea apei calde să se resimtă cât mai puţin.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lucrările de termoficare au început, fără a mai fi oprită apa caldă.
 Vizualizări articol: 1898 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lucrările de termoficare au început, fără a mai fi oprită apa caldă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei