Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 mai 2017 - Anul XXII, nr. 118 (6534)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Aducere aminte

Eroii neamului, comemoraţi la impozantul monument din Cimitirul Pacea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Ziua marii sărbători religioase a Înălţării Domnului a marcat, ca în fiecare an, încă un moment foarte important, Ziua Eroilor României. În municipiul Suceava, ceremonialul s-a desfăşurat la impozantul monument al eroilor din Cimitirul Pacea, care veghează simbolic mormintele câtorva dintre eroii locali.

Oficialităţi locale, reprezentanţi ai instituţiilor publice, ai structurilor MAI, ai partidelor parlamentare şi neparlamentare, elevi, cadre militare în activitate, retragere sau rezervă şi, cel mai important, câţiva veterani de război care ar merita poate mai multă atenţie la astfel de evenimente au fost prezenţi la ceremonialul care a inclus intonarea Imnului de Stat, o slujbă de pomenire, depuneri de coroane de flori şi, la final, o scurtă paradă militară, încheiată de Fanfara Primăriei municipiului Suceava.    

Ceremonialul a fost asigurat de Centrul Militar Judeţean Suceava, în colaborare cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava şi Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni.

Ziua Eroilor, sărbătoare naţională a poporului român, este celebrată în fiecare an, de Ziua Înălţării Domnului, mare sărbătoare creştină, care marchează înălţarea la cer a lui Iisus Hristos, la 40 de zile după Înviere. Ziua erorilor aminteşte de memoria celor căzuţi de-a lungul veacurilor pe câmpurile de luptă, pentru credinţă, libertate, dreptate şi pentru apărarea ţării şi întregirea neamului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Eroii neamului, comemoraţi la impozantul monument din Cimitirul Pacea.
 Vizualizări articol: 1719 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Eroii neamului, comemoraţi la impozantul monument din Cimitirul Pacea5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei