Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 mai 2017 - Anul XXII, nr. 116 (6532)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cu costuri minime

Fântână arteziană rustică, în Parcul Steagurilor din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

În centrul municipiului Suceava, în Parcul Steagurilor, chiar în spatele statuii Bucovina Înaripată, a fost dată în folosinţă o nouă fântână arteziană, cu iluminat ornamental pe timp de noapte şi senzori de aprindere automată a acestora.

Întregul ansamblu decorativ şi sistemul de funcţionare al acesteia au fost realizate cu costuri minime, de circa 2.000 de lei, totul fiind făcut cu angajaţii Primăriei Suceava.

„Am încercat prin forţe proprii, cu muncitorii de la Direcţia Domeniului Public, să amenajăm o fântână arteziană, ceva mai rustic. Neavând anul acesta alocaţi bani pentru aşa ceva, am făcut din forţe proprii, fântâna a costat circa 2.000 de lei.

Am reuşit să o punem în funcţiune, acum este în stadiul de reglaj”, a spus viceprimarul Marian Andronache.

Una dintre principalele probleme întâmpinate a fost că nu aveau cum alimenta cu energie electrică pompa de apă şi sistemul de iluminat ornamental. Drept urmare, a fost extinsă şi reţeaua de alimentare cu energie electrică, iar apa se foloseşte prin recirculare, fiind înlocuită la un anumit interval de timp.

„Este o fântână foarte apreciată de copilaşi, prevăzută cu patru spoturi de lumină, cu senzori, încât acestea se aprind singure când se întunecă. Este a opta fântână arteziană din municipiu, iar în prezent mai avem încă trei fântâni nemodernizate. Aş vrea în mod special să o facem pe cea din parcul de la Policlinică, unde am cerut anul acesta să se facă studiul de fezabilitate pentru întreg parcul. Mi-aş mai fi dorit să facem şi la parcul de la catedrală, sperăm ca bugetul anului viitor să cuprindă şi acea lucrare. A treia ar fi la Nordic, ne gândim la o soluţie pentru zona respectivă...Eu aş fi mers pentru o sferă de apă, care s-ar încadra în peisaj în acea intersecţie”, a adăugat Marian Andronache.

Pe lângă refacerea soclului, fântânile arteziene modernizate ar beneficia de iluminat ornamental, dar şi de pompe de apă mai eficiente şi mai economice în acelaşi timp.

Fântânile arteziene care mai trebuie să fie modernizate de Primăria Suceava au o vechime de aproape 40 de ani, ele figurând în inventarul patrimonial al administraţiei locale ca fiind din perioada ‘76 – ‘80.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fântână arteziană rustică, în Parcul Steagurilor din Suceava.
 Vizualizări articol: 2514 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Fântână arteziană rustică, în Parcul Steagurilor din Suceava1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei