Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 mai 2017 - Anul XXII, nr. 109 (6525)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Slujbă specială

Biserică Penticostală din Suceava, înţesată de deţinuţi şi poliţişti care i-au păzit

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Biserica Penticostală Emanuel din cartierul Burdujeni al municipiului Suceava a fost gazda, la slujba de duminică, 14 mai, unui grup de nouă deţinuţi de la Penitenciarul Botoşani, care a solicitat şi a primit aprobare pentru a participa la părtăşia bisericii protestante, eveniment religios în cadrul căruia 34 de persoane au primit botezul specific acestui cult. Grupul de deţinuţi, o parte dintre ei cu pedepse grele, inclusiv pentru omor, a fost păzit de mai mulţi angajaţi ai Administraţiei Penitenciarelor, inclusiv luptători de la trupele speciale, îmbrăcaţi în civil, care au luat loc pe băncile bisericii, în imediata apropiere a deţinuţilor aduşi la slujbă.

 

Suceveni care, ajunşi după gratii, au găsit calea credinţei penticostale

În fruntea grupului de deţinuţi s-a aflat fostul luptător MMA Ghiţă Ignat, condamnat la patru ani de închisoare într-un dosar de fraude bancare, membru al biserici penticostale de mai mulţi ani de zile, înainte de a fi condamnat definitiv. Alături de el s-au mai aflat, printre alţii, Marius Hotin, tot din Suceava, autorul unui nefericit accident pe trecerea de pietoni, în urma căruia un copil în vârstă de 5 ani a decedat, şi Virgil Orăşanu, un sucevean închis de aproape 20 de ani, în urma unei condamnări la 25 de ani de închisoare pentru un omor comis în timpul unui jaf, în  Belgia.

 

Ghiţă Ignat, liderul „grupului de fraţi din Penitenciarul Botoşani”, a vorbit în faţa credincioşilor

Ghiţă Ignat, liderul „grupului de fraţi din Penitenciarul Botoşani”, a rostit inclusiv un mesaj biblic în faţa oamenilor veniţi la slujbă. Ignat le-a mulţumit credincioşilor pentru că el şi ceilalţi deţinuţi au fost primiţi printre ei. Smerit, acesta nu a negat greşelile din trecut şi a cerut iertare. 

„Ce se întâmplă astăzi este o minune, pentru noi s-au deschis porţi de metal mari, grele, şi asta nu se întâmplă prea des. Suntem un grup de oameni care la un moment dat în viaţa noastră am greşit mai mult decât permitea legea. Suntem aici criminali, hoţi sau tâlhari, dar nu suntem doar nişte condamnaţi, aşa cum ne vede lumea. Noi suntem aici astăzi cu voi, la acest moment de bucurie, plătim ce este omeneşte, dar suntem convinşi că Hristos ne-a iertat”, a spus Ghiţă Ignat. 

El a mai spus că sunt destui deţinuţi care când ajung după gratii se pocăiesc. El le-a povestit oamenilor din biserica penticostală că acolo, între patru ziduri, dispare familia, dispar afacerile, iar oamenii rămân numai cu Dumnezeu şi îl regăsesc. Foarte important este însă ca această atitudine să rămână şi după eliberare, am zice noi, iar asta se întâmplă în destul de puţine cazuri, o arată practica.

 

Pastorul, uşor rezervat, dar fără obiecţii

Reporterii Monitorului de Suceava l-au contactat telefonic, ieri, pe pastorul Bisericii Emanuel, Filon Lazurcă. Acesta a părut a fi destul de rezervat cu privire la acţiunea de duminică, deşi a fost de acord cu ea.

„Noi am avut un deţinut convertit, Marian Gagiu, care şi-a exprimat dorinţa, alături de alţi deţinuţi, de a fi prezent la slujba de părtăşie a 34 de persoane care au încheiat legământ cu Dumnezeu în apa botezului. Am fost de acord cu această propunere, i-am primit între noi, ei s-au comportat foarte bine, iar din partea credincioşilor nu au fost obiecţii”, ne-a spus pastorul Filon Lazurcă.

Deținuții aduși duminică de la Botoșani la Suceava, cu duba de la arest, au fost selectați în urma unei analize atente, individuale. Conducerea penitenciarului a considerat că aceștia, deși unii cu pedepse grele, nu prezintă risc de a încerca să evadeze.  În biserică, aceștia au stat fără cătușe și nu au avut prea multe restricții, însă, pe de altă parte, au fost monitorizați atent de personalul de pază. Foarte probabil, pe lângă cei care au stat efectiv lângă ei pe băncile bisericii, penticostale, au mai existat și alte măsuri de siguranță luate, în cazul unei tentative de evadare.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Biserică Penticostală din Suceava, înţesată de deţinuţi şi poliţişti care i-au păzit.
 Vizualizări articol: 11064 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Biserică Penticostală din Suceava, înţesată de deţinuţi şi poliţişti care i-au păzit4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Oan Lungu · Spiru Haret University Brasov trimis de
(16 mai 2017, 21:46:49
Tu cel ce le știi pe toate le și pui în practică ? e doar o întrebare .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ochiuri cu urzici Acest preparat este prin excelenţă o mâncare specifică primăverii, dar cei ce au avut inspiraţia să congeleze urzici proaspete au remarcat că se pot folosi la fel de bine, în orice anotimp, urzicile congelate pentru acest fel rustic.... Citeşte