Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 mai 2017 - Anul XXII, nr. 107 (6523)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Târgul ofertelor educaţionale

Alegerea liceului, o decizie deloc uşoară pentru elevii de clasa a VIII-a care se pregătesc de admitere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Sute de elevi de clasa a VIII-a s-au interesat de oferta liceelor din judeţ la Târgul ofertelor educaţionale, de vineri, din incinta Iulius Mall.

Participarea a fost mai numeroasă ca oricând, tinerii fiind dornici să-şi formeze o imagine cât mai clară asupra tuturor ofertelor educaţionale din judeţ. Au adunat pliante de la toate standurile, au purtat discuţii cu reprezentanţi ai liceelor, au urmărit clipuri de prezentare, pentru ca în vară să facă alegerea cea mai bună în ceea ce priveşte următorii patru ani de studii.

De partea cealaltă, liceele s-au pregătit cu standuri şi tricouri personalizate, şi-au pus în valoare premiile şi diplomele obţinute de elevi, au împărţit broşuri şi au rulat filme de prezentare. „Reclamă” le-au făcut chiar elevii care le-au prezentat colegilor de gimnaziu care sunt atuurile unităţilor, care este oferta, le-au povestit despre profesori, activităţi etc.

Cu toate acestea, nu mulţi au fost tinerii de la târg care au dat impresia că au o idee clară şi conturată despre ce vor să facă în următorii patru ani, despre competenţelor lor, despre un profil sau un domeniu vizat. Mulţi s-au arătat mai curând dezorientaţi, confuzi, ezitanţi, decizia pe care urmează să o ia în următoarea perioadă fiind mai mult o chestiune la voia întâmplării.

Ionuţ este elev la Şcoala Gimnazială Vereşti şi se pregăteşte de examenul naţional din iunie. Cât priveşte alegerea liceului, este încă destul de nesigur: „Nu m-am hotărât, mă mai gândesc. Poate la Economic. Nu ştiu”.

O alegere grea este şi pentru Geanina, de la Şcoala Gimnazială „Jean Bart” Suceava, care vizează „un liceu cât mai bun, cu multe activităţi. Mi-e foarte greu să aleg. Nu ştiu unde vreau să merg”.

Alexandra, elevă la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, recunoaşte că nu ştie în ce măsură o va ajuta participarea la acest târg din moment ce şi-a stabilit opţiunea pentru următorii patru ani, şi anume tot Colegiul de Artă.

Confuzia elevilor pe ultima sută de metri e un semnal că în orientarea în ceea ce priveşte alegerea unui liceu, a unui profil şi a unui domeniu în concordanţă cu abilităţile lor, cuvântul şi îndrumarea unui specialist există mai mult la nivel declarativ.

Desigur, nu toţi elevii de la târg se lasă în voia inerţiei, am întâlnit şi tineri care sunt determinaţi şi siguri de alegerile lor, iar Antonia, de la Şcoala Gimnazială Vereşti, este unul dintre ei.

„Vreau să merg la Colegiul <Mihai Eminescu> Suceava. Am primit recomandări bune. Vreau să merg la Ştiinţe sociale, intensiv engleză. Ultima medie de admitere este 8,4 şi cred că mă voi încadra”, ne-a mărturisit eleva.

La Târgul liceelor au mai avut loc momente artistice oferite de instituţiile participante, testări psihologice şi ateliere de dezvoltare personală.

Târgul Ofertelor Educaţionale, ediţia a XVIII-a, a fost organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alegerea liceului, o decizie deloc uşoară pentru elevii de clasa a VIII-a care se pregătesc de admitere.
 Vizualizări articol: 2225 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alegerea liceului, o decizie deloc uşoară pentru elevii de clasa a VIII-a care se pregătesc de admitere0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei