Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 mai 2017 - Anul XXII, nr. 104 (6520)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Măsuri necesare

„Operaţiunea Cioara” a început în parcuri și printre blocurile din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Ciorile care şi-au făcut cuib în copacii de pe spaţiile verzi din Suceava, în special în parcuri, dar și printre blocuri, au început să fie alungate, prin doborârea cuiburilor pe care le-au făcut pentru depunerea ouălor.

„Ca în fiecare an, în perioada de primăvară Primăria Suceava începe această operaţiune de distrugere a cuiburilor de ciori. Cetăţenii ne cer acest lucru, pentru că în parcuri nu pot să se odihnească pe o bancă fără a fi deranjaţi, iar din cauza ciorilor băncile sunt permanent murdare, chiar dacă avem o echipă care în fiecare zi le șterge, atât în Parcul Central, cât și pe esplanadă. Numai că după câteva ore ele arată la fel.

Avem foarte multe sesizări de la asociaţiile de proprietari şi pentru cuiburile din copacii dintre blocurile de locuinţe”, a declarat viceprimarul Marian Andronache.

Reprezentantul Primăriei Suceava a spus că toate sesizările transmise municipalităţii vor fi rezolvate, dar ar fi bine ca această operaţiune să fie corelată cu eforturi similare din partea celor de la Staţiunea de Cercetări Agricole, dar și a Spitalului Judeţean, unde sunt foarte multe cuiburi de ciori.

„În oraș lucrurile s-au mai rezolvat, pentru că executăm de mulţi ani această lucrare, încât multe dintre ciori au migrat către alte zone. În fiecare an am venit cu tot felul de intervenţii, de la împușcarea ciorilor sau fugărirea lor cu jeturi de apă, cu ajutorul pompierilor, soluţii care nu au dat rezultate...Chiar aici, în Parcul Central, am avut un aparat acustic care să sperie ciorile, dar se pare că mai mult a speriat lumea care vine la biserică și în parc, pentru că deranja, încât am renunţat la el. Singura acţiune care a dat rezultate este tăierea crengilor pe care ciorile și-au făcut cuibul, în perioada când au depus ouăle”, a adăugat viceprimarul municipiului reședinţă de judeţ.

Într-o perioadă, în parcurile municipiului au fost organizate vânători de ciori, care s-au dovedit a fi destul de costisitoare, fără a avea eficienţa dorită, pentru că doar câteva zeci de exemplare erau doborâte, în vreme ce restul „croncănitoarelor”, speriate de împuşcături, reveneau după câteva ore.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Operaţiunea Cioara” a început în parcuri și printre blocurile din Suceava.
 Vizualizări articol: 4462 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Operaţiunea Cioara” a început în parcuri și printre blocurile din Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cruzime trimis de
(10 mai 2017, 21:51:53
Au lasat in urma o gramada de pui care se zbat sa moara in croncaniturile disperate ale ciorilor care nu pot sa-i ajute cu nimic . E clar o masura bine luata insa facuta romaneste ! E o cruzime inutila iar asemenea scene vazute de copii nu fac deloc bine ! Trebuiau sa curete in urma operatiunii,ca sa nu spun ca ea trebuia facuta inainte ca in cuiburi sa apara puii

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei