Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 mai 2017 - Anul XXII, nr. 104 (6520)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Vandalism şi neglijenţă

Distrugeri de sute de mii de lei la locurile de joacă şi spaţiile de fitness din municipiul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

La mai puţin de un an de când a fost dat în folosinţă spaţiul de practicare a sportului în aer liber din Parcul Central din municipiul Suceava, jumătate dintre aparatele de fitness, făcute să reziste la o utilizare intensivă, sunt scoase din uz din cauza distrugerilor făcute intenţionat.

Scaune smulse, spătare distruse, şuruburi de prindere tăiate, bucăţi de metal decupate,  suprafeţe zgâriate, iar toate acestea s-au petrecut într-o zonă ultracentrală, la doi paşi de Palatul Administrativ şi Muzeul de Ştiinţele Naturii.

„Din păcate, situaţia aceasta este generală, la toate locurile de joacă din oraş, tocmai de aceea am solicitat o inventariere a tuturor stricăciunilor de la locurile de joacă. Se pare că va fi necesară o sumă foarte mare pentru remedierea acestora”, a declarat viceprimarul Marian Andronache, care a fost în teren cu angajaţi de la Direcţia Domeniului Public, pentru a vedea cum stau lucrurile.

Din constatările de până acum, 26 de locuri de joacă, dintre cele modernizate, necesită intervenţii costisitoare pentru remedierea distrugerilor provocate intenţionat, dar şi din utilizarea necorespunzătoare a instalaţiilor de joacă, care au o serie de limitări de vârstă, dar şi de număr de persoane care se folosesc de ele în acelaşi timp.

Dar cazurile de vandalism au lăsat în urmă cele mai mari distrugeri şi tocmai de aceea municipalitatea suceveană vrea să ia măsuri, prin montarea de sisteme de supraveghere video.

„Voi propune montarea de camere video la toate locurile de joacă şi spaţiile de fitness pentru a fi protejat mobilierul urban, pentru că distrugerile cele mai mari sunt în aceste locaţii. La o analiză sumară, reparaţiile pe care le avem acum de făcut sunt undeva la 150.000-200.000 de lei. Zilele următoare vom finaliza inventarierea şi în baza acesteia vom demara procedura de achiziţie a reparaţiilor”, a adăugat viceprimarul Marian Andronache.

 

Pardoseli elastice pentru toate locurile de joacă modernizate

O altă măsură care va fi pusă în aplicare anul acesta va fi de turnare de covoare elastice în spaţiile de joacă pentru copii.

„După repararea lor încercăm să le şi cauciucăm, iar pentru asta vom demara o nouă procedură de licitaţie. Mi-aş dori să punem suprafaţă elastică la toate spaţiile de joacă modernizate, dar costurile sunt mari, pentru că este vorba de vreo 6.700 de metri pătraţi, nu ne permitem să facem anul acesta întreaga investiţie, dar măcar o parte tot se va concretiza. Sortul care se punea la locurile de joacă a fost bun la vremea sa, dar acum, după ce s-a văzut că se poate mai bine, cu aceste suprafeţe cauciucate, toată lumea cere să facem aşa locurile de joacă”, a menţionat viceprimarul Sucevei.

Măsura de pavare cu suprafaţă elastică este şi mai igienică, pentru că nu mai este acel praf care se adună la balast, plus că este mai uşor de făcut curat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Distrugeri de sute de mii de lei la locurile de joacă şi spaţiile de fitness din municipiul Suceava.
 Vizualizări articol: 5897 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Distrugeri de sute de mii de lei la locurile de joacă şi spaţiile de fitness din municipiul Suceava5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei