Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 mai 2017 - Anul XXII, nr. 103 (6519)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Pe stradă

Exuberanţă, zgomot, veselie şi culoare la primul marş al studenţilor suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Primul marş organizat de Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava cu scopul de a promova această instituţie de învăţământ s-a dovedit un succes pe toate planurile. A fost o participare record, iar marea de absolvenţi, dar şi de studenţi din alţi ani de studiu, s-a revărsat pur şi simplu pe străzile municipiului Suceava.

Marşul a început la ora 18.00 din parcul Universităţii Suceava şi a continuat pe traseul Primăria Suceava, bulevardul Ana Ipătescu, Biblioteca Judeţeană "I.G. Sbiera" şi s-a încheiat pe esplanada din faţa Casei de Cultură.

Într-o atmosferă de sărbătoare, studenţii au strigat numele facultăţilor ale căror cursuri le urmează, precum şi al USV şi au mărturisit că ideea unui astfel de marş li se pare extrem de bine-venită.

„Este o idee foarte bună, o idee de promovare a universităţii în primul rând, şi o bucurie a noastră, de a fi împreună în ultimul an de absolvire”, a spus Mihai Scripcaru, unul dintre absolvenţi.

Dacă absolvenţii au mers in corpore la acest marş, studenţii din anii mai mici au ales între a participa sau a privi din exterior, cu speranţa că anii următori se vor regăsi printre participanţi.

„Mă bucur că ne-am întâlnit cu toţi colegii. Noi suntem la învăţământ la distanţă şi ne întâlnim mai greu, adică doar la cursuri şi la examene, iar acum a fost o oportunitate să ne vedem şi să ne cunoaştem şi noi mai bine. Cât priveşte posibilitatea de a ploua, acest lucru nu este un impediment”, a declarat Ioana Claudia Curelar, studentă în anul trei.

În schimb, George Ciubatura, student şi el la Universitatea Suceava, a preferat să stea pe trotuar şi a privit la mulţimea colorată şi veselă din stradă.  

„Odată ce nu am absolvit, mi se pare corect să văd din alt unghi marşul. La anul va vei şi rândul vostru? Sigur, va veni şi rândul nostru”, a precizat George Ciubatura.

Odată ajunşi în centrul municipiului Suceava, studenţii s-au aşezat pe scaune, dar spectacolul sonor a continuat, chiar şi cu un dirijor de ocazie.

Valentin Popa, rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, s-a declarat extrem de încântat de numărul mare de studenţi prezenţi la acest prim marş şi spune că entuziasmul nu putea fi oprit nici măcar de ploaie, pentru care s-a inventat umbrela.

„Încă nici nu i-am văzut pe toţi, aştept să ajungem în piaţă să-i văd pe toţi, că sunt răspândiţi în tot campusul universitar. Aparent sunt foarte mulţi studenţi şi mă bucur că apreciază această primă manifestare şi fac un cadou frumos concetăţenilor noştri, comunităţii sucevene”, a declarat rectorul Valentin Popa.

După festivitatea de absolvire, pe scena de pe esplanada Casei de Cultură a urcat formaţia Voltaj, care a oferit un concert de mai bine de o oră. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Exuberanţă, zgomot, veselie şi culoare la primul marş al studenţilor suceveni.
 Vizualizări articol: 2721 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Exuberanţă, zgomot, veselie şi culoare la primul marş al studenţilor suceveni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei