Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 mai 2017 - Anul XXII, nr. 100 (6516)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Tragedie

Un elev al Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă Suceava s-a spânzurat după ce a fugit din curtea instituţiei de învăţământ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un adolescent în vârstă de 17 ani şi-a pus capăt zilelor ieri după-amiază după ce s-a spânzurat de un cui între două blocuri din cartierul sucevean Burdujeni. Băiatul era elev în clasa a XI-a la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Suceava şi, după câte se pare, a dispărut din curtea instituţiei de învăţământ chiar în timpul orelor de curs.

Alarma a fost dată de o femeie care locuieşte în zonă şi care a sunat la 112 după ce a văzut corpul băiatului, pentru a solicita intervenţia poliţiştilor. Oamenii legii au identificat cadavrul şi au anunţat conducerea şcolii, care a venit imediat la faţa locului.

Gabriela Lupaşcu, directorul Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă Suceava, era vizibil afectată de acest eveniment şi, deşi spune că a mai avut probleme cu băiatul, nu credea că se va ajunge în acest punct.

„A mai făcut probleme şi în trecut. Chiar acum o lună am fost la poliţie cu el pentru că a fost prins de poliţişti cu prenadez. Vom face o anchetă să vedem ce s-a întâmplat şi cum s-a ajuns aici”, a spus Gabriela Lupaşcu.

După câte se pare, băiatul nu a plecat pe poartă în mod legal, ci ar fi sărit gardul instituţiei de învăţământ.

„Pe poartă nu a ieşit, doar dacă o fi sărit gardul. S-a mai întâmplat şi cu alte ocazii, dar venea înapoi, nu era genul care să nu se întoarcă”, a precizat paznicul Florin Pădurariu.

Despre problemele de comportament ale adolescentului ştia mai toată şcoala, dar nimeni nu a crezut că minorul îşi va pune capăt zilelor, mai ales că ieri, înainte de tragedie, părea într-o stare psihică bună.

„Avea tulburări mari de comportament, dar sub nici o formă nu m-am gândit că se va ajunge aici”, a opinat unul dintre pedagogii care activează la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Suceava.

Totuşi, o întrebare pluteşte în aer. După episodul în care a fost prins cu prenadez de către poliţişti de ce nimeni nu a luat vreo măsură de a-l interna la dezintoxicare sau la un centru de boli psihice?

La locul tragediei s-au adunat ieri zeci de oameni. Cu toţii vorbeau despre acest caz, iar mulţi estimează că nu va fi doar un caz singular.

„De bine nu s-a spânzurat, vai de capul lui. Ăsta e abia începutul, că stai să vezi ce va fi, şi moşnegi, şi mai mulţi”, a fost de părere un bărbat care locuieşte în blocul situat vizavi de locul în care s-a spânzurat elevul.

Cazul a fost preluat de poliţişti, care au deschis un dosar penal şi urmează să afle mai exact ce anume l-a determinat pe adolescent să ajungă la acest gest extrem.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un elev al Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă Suceava s-a spânzurat după ce a fugit din curtea instituţiei de învăţământ.
 Vizualizări articol: 6816 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Un elev al Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă Suceava s-a spânzurat după ce a fugit din curtea instituţiei de învăţământ3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei